Zen Browser RAM sorunu nasıl çözülür?

WDMamilord

Picopat
Daha fazla  
Gördüğünüz üzere yalnızca yeni sekme açıkken 546MB RAM kullanımı var. Ungoogled Chromium'da YouTube açıkken 450 MB RAM yiyordu şu an sadece Technopat açık ve zen 900 MB RAM yiyor görev yöneticisinde özellikle GPU işleminin çok RAM yediğini gördüm. Donanım hızlandırma açıkken de bundan sadece biraz daha az yiyordu.

1737733340155.png

Boşverin firefox'a geçtim.

Son düzenleme:
Masaüstü bilgisayarımda Chromium tarayıcılar GPU sürücümü çökerttiği için Zen kullanıyorum. İnanılmaz RAM kullanıyor ve yapacak bir şey de yok gibi görünüyor. Ayrıca sayfayı aşağı kaydırınca bile GPU kullanımında inanılmaz oynamalar oluyor. Hala oturaklı bir tarayıcı değil gibi ama bunlar dışında bir sorun da çıkartmadı.

Masaüstü bilgisayarımda Chromium tarayıcılar GPU sürücümü çökerttiği için Zen kullanıyorum. İnanılmaz RAM kullanıyor ve yapacak bir şey de yok gibi görünüyor. Ayrıca sayfayı aşağı kaydırınca bile GPU kullanımında inanılmaz oynamalar oluyor. Hala oturaklı bir tarayıcı değil gibi ama bunlar dışında bir sorun da çıkartmadı.
Yeni çıktığı için normal ama açık kaynak olduğu için daha güvenli varsayılanları çok iyi chromium tabanlı değil böyle böyle bayağı iyi yanları var ama nedense firefox tabanlı tarayıcılar boşta çok fazla ram kullanıyor ve zen'de bu durum daha da fazla bu yüzden firefox'a geçtim düzelirse Zen'e tekrar bakacağım.

Bir de chromium tabanlı tarayıcıları sevmeme gibi bir durumunuz yoksa ungoogled chromium kullanabilirsiniz ram kullanımı çok az boşta sadece 100mb kullanıyordu bende youtube açınca da 400mb

Son düzenleme:
Bir de chromium tabanlı tarayıcıları sevmeme gibi bir durumunuz yoksa ungoogled chromium kullanabilirsiniz ram kullanımı çok az boşta sadece 100mb kullanıyordu bende youtube açınca da 400mb

Normalde Brave kullanıyorum, çok da memnunum. Ancak masaüstü bilgisayarımda hala çözemediğim bir sorun yüzünden Chromium tabanlı herhangi bir tarayıcı kullanamıyorum. Birkaç gündür ben de Zen yerine Firefox kullanıyorum bu arada. Şu ana kadar deneyimim Zen'e kıyasla kesinlikle daha iyi.

Normalde Brave kullanıyorum, çok da memnunum. Ancak masaüstü bilgisayarımda hala çözemediğim bir sorun yüzünden Chromium tabanlı herhangi bir tarayıcı kullanamıyorum. Birkaç gündür ben de Zen yerine Firefox kullanıyorum bu arada. Şu ana kadar deneyimim Zen'e kıyasla kesinlikle daha iyi.
Zen'den gayet memnunum bir iki günlüğüne firefox'a baktım ama zen daha iyiydi chromium tabanlı tarayıcılara ısınmakta zorluk yaşıyorum artık :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı