Çözüldü Zen Browser varsayılan arama motoru neden Google?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmetttttt

Hectopat
Daha fazla  
Ben Zen Browser'ı Firefox tabanlı diye indirdim. Arama yaptığımda sanki Google'dan aratmışım gibi sayfa gösteriyor. Ayarlardan baktım sadece Google, duckgoduck vs. var Firefox yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Zen Browser, Firefox (Gecko) tabanlı bir tarayıcıdır. Yani Chromium yerine Mozilla’nın altyapısını kullanır. Mozilla’nın ana gelir kaynağı ise Google ile yaptığı varsayılan arama motoru anlaşmasıdır. Zen Browser da Firefox altyapısını temel aldığı için varsayılan arama motoru bu şekilde gelmektedir.
@Ahmetttttt, aramayı Google'dan yapıyorsun zaten. Arama motoru başka bir şey, sen orayı karıştırmışsın. Tarayıcılarda arama yapmak için Google, DuckDuckGo gibi arama motorlarını kullanıyoruz. Bu tarayıcıdan bağımsız bir şey. Chrome'dan da DuckDuckGo ile arama yapabilirsin mesela.

Son düzenleme:
@Ahmetttttt, aramayı Google'dan yapıyorsun zaten. Arama motoru başka bir şey, sen orayı karıştırmışsın. Tarayıcılarda arama yapmak için Google, DuckDuckGo gibi arama motorlarını kullanıyoruz. Bu tarayıcıdan bağımsız bir şey. Chrome'dan da DuckDuckGo ile arama yapabilirsin mesela.

Ama nasıl Chromium tabanli değil de Firefox tabanli olabiliyor?

Zen Browser, Firefox (Gecko) tabanlı bir tarayıcıdır. Yani Chromium yerine Mozilla’nın altyapısını kullanır. Mozilla’nın ana gelir kaynağı ise Google ile yaptığı varsayılan arama motoru anlaşmasıdır. Zen Browser da Firefox altyapısını temel aldığı için varsayılan arama motoru bu şekilde gelmektedir.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı