Zen kernel ile de test yapılmalı mı?

779221

Hectopat
Makaleler
4
Dağıtımlar arası performans farkı karşılaştırdığım birkaç test yapıyordum ve yaptığım testlerden birinde gerçekten fark edilir şekilde Arch'ta düşük bir performans aldım.

@Bayram Tempest'in dediği zen kernel kurunca bile bariz performans yükselişi yaşadığı geldi aklıma.

Aslında sorunun ne olduğu umrumda değil.
Arch maalesef standart bir şey sunmuyor, kendi istediğini yapma ortamı sunuyor. Bu yüzden ayrı olarak zen kernel kurup onun için de testler yapılması gerekli mi merak ettim?

Testlerden birisi 12 saat(3kez x 4saat) sürüyor ve uyuma ve uyanma saatlerime de etki ediyor. Böyle bir durum olmasa belki umursamaz ve yapıp geçerdim ama böyle bir durum var.

@Bayram Tempest @The Shorekeeper @TosunPASA siz ne dersiniz? Merak ettim.

Belli bir çekirdek üzerinden test yapmak tutarlılığı artırabilir aslında.

Gözle görülür fark hisseder misin bilemem ancak Zen kernel ile özellikle hikayeli oyunlarda FPS artışı yaşıyorum. Ekran kartından ekran kartına değişir ama NVIDIA sürücüsünün açık kaynaklı versiyonu hem Wayland'de hem oyunlarda daha pürüzsüz bir deneyim sunuyor benim için. RTX 3050 6GB Laptop kullanıyorum.

Belli bir çekirdek üzerinden test yapmak tutarlılığı artırabilir aslında.
Testin ortasında kernel değiştirmek gibi bir şey yapmayacağım. Farklı bir "Sonuçlar_arch-zen" klasörü açıp testlerimi tekrar uygulayacağım ve bu yeni klasöre yazacağım.

Fark edilir bir düşüş var. Kullandığım fark yaşadığım alet Unigine Superposition. Bu bildiğimiz sentetik testlerden farklı. Hikayeli oyunlar ile yakınlığı var.

Ve zen kernel'i kurdum ama bir fark yok açıkçası. Sorun kernel olmayabilir gibi geldi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…