Arkadaşlar merhaba. Ben laptop alacağım ama hangisini alacağım konusunda kararsızım çünkü ikisi de çok güzel ama ikisini de deneme kullanma fırsatım olmadı. Benim laptoptaki beklentilerim ise sessiz bir biçimde, pili uzun süreler dayanacak bir şekilde (minimum 10 saat) ve uzun yıllar kullanacak şeklinde. Genel olarak donma kasma ve takılma olmadan kullanmak istiyorum. Yapacağım işler ise çoğunlukla deney raporları yazıyorum ve bunun için genel olarak Word, PowerPoint ve Excel kullanıyorum ayrıca internette çok takılıyorum, sosyal medya ve tasarım (basit şeyler) işlerim için kullanacağım ve en önemlisi kodlama ve bioinformatik için (fakültedeki birçok hocamda Mac var o yüzden programlar konusunda bir sıkıntı yok) kullanacağım. Bütün bu isteklerimi her iki laptopta karşılıyor o yüzden Mac alıp rahatıma bakmak istiyorum lakin zenbook bence teknoloji ve donanım olarak MacBook'un çok ilerisinde bundan dolayı net bir karar veremiyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Not1: Oyunlarla hiçbir işim olmayacak, küçük ve hafif kolay taşınabilir olacak yoğun olarak kütüphanede ve kafede kullanacağım.
Not2: Aslında zenbook almaya daha yatkınım, RAM ve depolama konusunda hiçbir sıkıntı çekmem ama Windows PC'lerde tek korkum ilerleyen yıllarda batarya performansının çok düşmesi ve bilgisayarın kasmaya başlaması.