Zenfone 2 USB bellek takma

Mete1626

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu telefona sandisk dual drive 16 gb usb belleğimi takıyorum ama gelmiyor. Sandiskin memory zone uygulamasınu indirdim gene görmedi. Bir çözümü varmı?

OTG olarak takmaya çalıştınız değil mi? OTG desteği olmayabilir. Rootlu ise ''Usb Otg Helper'' adlı uygulamayı indirip deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
OTG olarak takmaya çalıştınız değil mi? OTG desteği olmayabilir. Rootlu ise ''Usb Otg Helper'' adlı uygulamayı indirip deneyebilirsiniz
Çözümü basitmiş ntfs olduğu için fat 32 çevirdim gördü.

exFAT kullan. Hem yüksek boyutlu dosyalar depolamanı sağlar hem de telefonda da çalışır.

Bende Vibe x2 var otg kablosuyla takıyorum ama flaş belleğin ışığı yanmıyor. Acaba format degistirsem olur mu? Yoksa destek mi yok? @Bloother

exFAT ve FAT32 formatlarını tüm telefonlar destekler. Eğer belleğin bu formatlardan birindeyse ve telefon görmüyorsa, telefonda OTG desteği en iyi ihtimali düşünürsek yazılımsal olarak yoktur. Donanımsal olarak desteklemezse de yapacak bir şey olmaz. Lenovo Vibe X2 yeni bir cihaz olduğundan yazılımla halledilebileceğini düşünüyorum.

Aslında donanımsal olarak desteklemiyor diye birşey yok bence. Zenfone 4-5-6 Serilerinde Anakart desteklemiyor demişlerdi. Ama güncelleme ile OTG desteği geldi.

Flaş diskimi Fat32 olarak formatlayıp denedim. Hiçbir tepki yok. Exfat olarak da denedim. Acaba kablodan mıdır? Ya da direk usb otg bellek mi almalıyım girişi micro-usb olan? S4 mini de de olmuyordu bazı yerlerde yeterli güç çıkışı olmadığı gibi yorumlar görmüştüm. Ama sanmıyorum batarya 2300 Mah. Root ve Rom işlemlerini gayet iyi biliyorum fakat şuan garanti gitmesin diye 1 sene normal kullanmayı düşünüyorum. Rootsuz bir yöntem varsa bakabiliriz.. @Bloother

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…