Zenfone 2 vs LG G2 vs Samsung E7 ?

yasemin123

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2015
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhabalar. Daha önce akıllı telefon kullanmadığım için ve uzun bir süredir araştırmama rağmen hala kararsız kaldığım için sizlere danışmak istiyorum. Zar zor biriktirdiğim paramla uzun bir süre kullanabileceğim bir telefon almak istiyorum. Fiyat aralığım 1000-1200 arası. Telefonda dikkat ettiğim en önemli nokta ise kamera kalitesi. Sporcu ve tam bir doğa tutkunu olarak kamera kalitesinin iyi ve özelliklerinin fazla olması oldukça işime yarayacak. İzlediğim inceleme videolarından sonra iki gün önce vatana zenfone 2yi almak için gittim ama mağaza içerisindeki ışıklardan mıdır bilemedim çektiğim fotoğraflar samsung e7 ye göre daha karanlık ve soluk renkte çıkınca almaktan vazgeçtim. Şimdi yine kafam karıştı :( Başlığa yazdıklarım veya yazmadıklarım size soruyorum bu konuda hangi telefonu önerirsiniz? Yardımınıza çok ihtiyacım var. Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim ^_^
 
Birsürü zenfone 2 ile çekilmiş fotolar var googl ye yazsan bulursun :) Ben 32gb lıgının gelmesini bklıorum Gelince alıcam
 
lg g2 ve sony z2 ye bakıp karşılaştırmanı tavsiye ederim sony serisi kamera olarak çok iyi işler başarabiliyor.
 
Paranı zor biriktirmişsin, o yüzden hemen karar verme. O fiyat aralığında yeni çıkan telefonlar var. Bunların iyi mi kötü mü olduğunu henüz bilemeyiz. Biraz daha detaylı incelemelisin. Sonuçta bir kez alacaksın ve belki 3-4 yıl kullanacaksın. Burada kimi markayı savunmak için ya da kullandığı telefonun kusurlarını kendine yediremediği için savunmaya geçer, aynı şekilde kendi aldığı telefonu üstün tutup egolarını tatmin etmek için diğer cihazları kötüleyen de olur ama kimse senin parayı nasıl biriktirdiğini düşünmez. Tek söyleyeceğim Samsung almaman.
Bu söylediklerinle beraber incelemeni önereceğim farklı modeller ise Lenovo Vibe X2, Sony Xperia C4, Huawei Ascend G7 olur.

Telefon incelerken önce kameralarına bakarsın zaten o kesin. :)
Sonra pil kapasitesine ve ömrüne bakmalısın, eğer dışarıda çok vakit harcıyorsan. Sürekli fotoğraf çekeceğinden şarj tüketimin daha çok olacaktır.(Bataryası sökülebilen pek cihaz kalmadı neredeyse, bu özelliği en sona bırak, sökülmesi çok da mühim değil)

Sonra hafızasına, hafıza kartı desteğine bakmalısın. OTG desteği sağlamalı en azından hafıza kartı takılamıyorsa bile. Çektiğin fotoğrafları depolaman için yeterli olabilecek telefon seçmelisin bu yüzden. (Her akşam gelirim -varsa- bilgisayarıma atarım da diyebilirsin. Ona göre öncelik sırasına eklersin)

Ondan sonra kullanacağın uygulamaları güçlü şekilde kaldırabilecek donanımda olmalı. Henüz yeni başlıyorsun, pek uygulama kurmazsın, fotoğraf düzenleyiciler olur muhtemelen, olmazsa olmaz Whatsapp, Facebook(kurmanı tavsiye etmem, chrome üzerinden kullan) ve belki oyun. (Bu modellerin tamamı güçlüdür o konuda sıkıntı çekmezsin.)
 
Arkadaşın söylediklerine katılmıyorum. Benim şuan kullandığım telefonum Generil Mobile Discovery bilirsiniz ilk çıktığında fiyat performans cihazıydı. kullandıkça anladım ki MTK işlemcili olan telefon alınmamalı. Çevremde LG2 ve Sony Z2 kullanan çok arkadaşlarım hatta abim oldu. Telefonun ikisi de şuan işlemci olarak güncelliklerini yitirmiş olsalar bile 1000 lira civarındaki fiyatlarıyla halen alınası telefonlar ve bir sorun çıkarmayacak cihazlardır.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı