Zenfone 3 Laser Ölü Piksel Sorunu

Mehmet Dmr

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Cihazı 19.04.2017 tarihinde sipariş verdim ve bugün elime ulaştı. Gündüz işim olduğu için fırsatım olmadı ve bende akşama bıraktım. Az önce kutuyu açtıktan sonra önünü ve arkasını inceledim hiçbir çizik yoktu. Bende hemen sim kartımı taktım ve kurulumunu yaptım. Fakat kullandıktan yarım saat sonra ekrana iyice baktığımda bir adet ölü piksel gördüm. Ne yapmalıyım ? Yarın hepsi burada ile iletişime geçeceğim. Sizce servise yollamadan değişim yaparlar mı ? Sonuçta bana ayıplı ürün yollandı ve bu 14 içerisinde koşulsuz iade kapsamına girmiyor mu ?

İade etmek yerine yenisiyle göndermelerini rica etsem direkt gönderirler mi ? Servis raporu olmadan değişim yaparlar mı ? Birde aklıma takılan bir soru daha var . Şimdi kurulumunu yaptığım ve sim kartı taktığım için cihaz 2.el durumuna geçer iade edemezsiniz derlerse ne yapmam gerekiyor ? Son olarak, garanti kapsamı için en az 3 tane ölü piksel olması lazım diye bir konu vardı. Şuan öyle bir şey yok değil mi ? Lütfen bütün sorularıma cevap verin.Çünkü şuan kendimi mağdur durumda hissediyorum.

Elektronik ürünlerde cayma hakkı ve iade süreci nasıl kullanılır?
Elektronik ürünlerin “Cayma Hakkı” dahilinde iade alınabilmesi için satın alınan ürünün, orijinal kutusuna zarar verilmemiş olması, faturasının ve tüm tamamlayıcı aksesuarlarının ürün ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Gönderilmemesi halinde iade talebi reddedilecektir.
Kurulumu servis tarafından yapılan ürünler için servis haricinde kutunun açılması veya kurulumunun servis haricinde yapılması durumunda iade alınmayacaktır.
Satın alınan cep telefonuna SİM kart takılması, WiFi ile network bağlantı kurulması halinde cihaz 2’inci el statüsüne geçmiş olacaktır. İlgili mevzuat gereği cayma hakkı kapsamında “ürünün satılabilir özelliğinin kaybolmaması” gerekmektedir. Bu nedenle de SİM kart takılan veya WiFi ile bağlantı kurulan ürünler, cayma hakkı kapsamında iade alınamamaktadır. Ayıplı vs. ürün olması halinde mağaza ile irtibata geçilmelidir. Mağaza, teknik servis raporu talep edebilir.

Buna rağmen, ürün ayıplı olduğu için iletişime geçmeniz halinde iade alınmalıdır.

Tüketici hakları gereği bende geri almak zorunda olduklarını düşünüyorum. ve hepsi burada'nın mağdur etmeyeceğini düşünüyorum. Ama arkadaşın yukarıda yazdığı gibi teknik servis raporu talep ederlerse ne yapmam gerekiyor. Buna gerek olmadığını ekrandan baksalar bile görebileceklerini mi söylemem lazım ? Sonuçta 14 gün içerisinde ayıplı ürünü iade etmek hakkım var. Ama bu süreyi geçiştirmelerinden korkuyorum.

Bu siteye girin, kutucuğu ölü pixelin üzerine getirip en az on dakika iideal olarak yarım saat ve ötesi bekleyin. Olmazsa şu video'yu açık bırakın. Eğer işe yaramazsa geri gönerebilirsiniz.

Arkadaşlar ekran kapalıyken gidiyor ama ekranı açtıktan 1 dakika içerisinde tekrar belirginleşiyor. Ayrıca ekranı beyaz yaptığımda gözükmüyor ve diğer renklerde çok küçük beyaz bir nokta şeklinde çıkıyor. Bu sıkışmış piksel olabilir mi ? Veya güncelleme ile gidebilir mi ? Çünkü telefonu açar açmaz ne güncelleme yapabildim nede bir şey yükleyebildim bu küçük nokta yüzünden.

Hepsiburada'yı aradım. Ürün 2.el durumuna girdiği için servisten değişim raporu istememi ve bu koşulda yeni ürün gönderebileceklerini söylediler. Peki ben servisten değişim raporunu nasıl alacağım. Bilgilendirebilir misiniz ? Pazar günü olduğu için Asus müşteri hizmetlerini arayamadım.

@BERWAR Kardeşim yardımcı olur musun ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı