Zenginlik Fikri

Makaleler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
Arkadaşlar, 17 yaşındayım ve maalesef (artık maalesef diyorum) anadolu lisesi öğrencisiyim ve iş bulmam çok sıkıntı. Tek bir seçeneğim var o da pazarda babamla çalışmak. 7 göbek sülalemiz ya taksici ya minibüsçü ya da pazarcı. Yani ticaretten iyi anlıyorum. Fikrim şu ama bazı sıkıntılarım var:

DropShipping fazla zeka gerektirdiği için yapmayacağım.

Aliexpress'ten ürün alıp evde stoklasam, Amazon'da satsam ve para kazanmayı düşünüyorum.

1. Çin'den ürün getirsek (mesela 1000 tane kulaklık= gümrükte sıkıntı çıkar mı?

2. Oldu ki sıkıntı çıkmadı. Amazondan adam ürünümü aldı. Ben bunu UPS ile göndersem kendim fatura kesmem gerekiyor mu? Yoksa Çin'den gelen faturayı göndersem yeter mi?

Sizce başka sıkıntı çıkar mı?

Ya da DropShipping yapmak daha mantıklı olabilir mi?

1000 tane kulaklık alsanız tek seferde kabak gibi belli olursunuz.

Bu Amazon konusunu bayağı araştırmış bir kişi olarak DropShipping olayını direk ele derim. FBA yaptığı halde hesabı suspend olanlar varken DropShipping yaparak imkanı yok kalıcı olamazsın. Kaldı ki bu işler öyle çok kolay yürümüyor. Aldığın ürünleri Sahibinden de satmayacaksan Amazon, Hepsiburada, N11 gibi yerlerde satacaksan bu ürünlerin barkodlarıdır faturasıdır bir sürü cart curtu var. Onun için işin hukuki tarafında sana yardımcı olabilecek birilerini bulman lazım. Birde son olarak ülkemiz ne yazık ki ekonomik küçülmeye gidiyor. Yani insanlarda ekonomik kriz algısı var ve kimse kolay kolay harcama yapmıyor. Hal böyleyken senin bu işe girip tutunma şansın oldukça düşük. Tavsiyem bu işleri biraz daha araştırıp daha uygun bir zamanda bu piyasaya girmen olur. Hem bu zaman diliminde sermayeni artırmış olursun ve 3 Liralık mala gireceğine 5 Liralık mala girersin. Böylece rakibinin daha az olduğu bütçelerde ürünler satarsın.

Kolay para yoktur. Anadolu lisesi okumuşsun, bir üniversite kazanacak kadar bilgi birikiminin olması gerekir. Gidip eline gerçek bir meslek al, yok öyle ''DropShipping'' yok böyle pazarcı, satıcı olmakla iş yürümez özellikle de bu ekonomi ve alım gücünün düşük olduğu zamanlarda.

Sektör seçimi konusunda arkadaşlar tavsiye vermiş. Benim tek tavsiyem; amacınız zengin olmak değil, iş yapmak olsun. İş yapınca, zengin olursunuz zaten.

Benim gözümde ticaret bahsettiğiniz gibi değil yanlış anlamayın aile mesleğinizi küçümsemek için söylemiyorum ama bir ürünü belli bir fiyata alıp üstüne katma değer koymadan satılması benim gözümde ticaret değil. Yaşınızın küçüklüğü itibariyle kolay para kazanmak ,zengin olma fikri çok cazip gelebilir fakat günümüz örneklerinde aileden zengin olmayan insanların %90 ı hayatlarına normal bir şekilde devam ediyor. (istisnalar tabiki vardır)
Bahsettiğiniz al sat işi çok karlı bir iş olmayacaktır örneğin 1000 tane kulaklık zaten getiremezsiniz ama diyelim ki aldınız ve sattınız işleri biraz büyütseniz getirteceğiniz yüksek karlı ürünleri nerede depolayacaksınız ?
Düşünemediğiniz birçok detay var o yüzden size farklı bir önerim var.
Belli bir alan seçip o konu üzerinde gelişmeye çalışın mesela bilgisayarınız el veriyorsa kendinizi grafik tasarım programlarında geliştirip çeşitli işler kovalayabilirsiniz, yada kendinizi web, program kodlama alanında geliştirip sektör üzerinde açıklardan para kazanabilirsiniz. (Açıktan kastım el atılmamış iş alanları) neden birçok kişiye yazılım önerdiğime gelecek olursak maddi yatırım yapmadan ciddi paralar kazanabileceğiniz nadir alanlardan birisi iyi yada kötü bir bilgisayarınız vardır tek ihtiyacınız olan sabır + bilgisayar + iyi bir ingilizce

10 tane kulaklık alırsan bile anlaşılır, o yurt dışından getirenler nasıl bir teknik kullanıyorsa tek seferde yüzlerce getiriyorlar ürünleri.

1) çıkar.
2) Amazon veya n11 de satış için fatura kesmeniz gerekir. Çin faturası yetmez. Kendine ait şirketin faturası.

Network Marketing senin için ideal gibi duruyor. Bende yeni başladım bakalım. Vaad edilenler ve çalışma prensibi gayet güzel. En azından kulağıma hoş geldi diyebilirim. ) İstanbul veya Kocaeli’ de isen tanışma fırsatımız ayrıca iş ile ilgili detayları verme fırsatım da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…