Merhabalar bu üç ürün arasında kaldım ama öncelikle özet geçeyim.
Hali hazırda Ryzen 5600X - RTX 3060 Ti masaüstü bilgisayara ve Dell 7567 7700HQ - 1050 Ti laptopta sahibim.
Masaüstü bilgisayara 1 yıl boyunca erişimim olmayacak.
Davinci Resolve kullanıyorum, OBS ile canlı yayın açıyorum. Yapay zeka eğitimleri var ancak onun için farklı alterrnatifler bulabilirim.
Bu 3 cihaz amaç olarak bambaşka cihazlar ama bu üçlü arasında kalmamın tek sebebi uzun vadeli kullanım.
Rog Zephyrus G14 her noktası ile beni inanılmaz çekiyor ancak RTX 3050 Ti 4GB konusunda ciddi tereddütlerim var. Bu modelin ağırlığı 1.6KG, 180W adaptörü 200 - 300 gram civarı desek 1.8 KG'a geliyor. Ayrıca 100W Power delivery adaptör ile şarj desteğine sahip olduğu için bu ağırlığı azaltma imkanımız da var. 5800HS ile birlikte ciddi pil performansı da sunuyor.
Legion 5 Ryzen 5800H RTX 3060 modeli Hepsiburada'da 23000 TL'ye satılıyor ve her noktada performansa oynayan bir cihaz olduğu için bu modeli düşünüyorum. Bunun eksisi sadece kendisi 2.4 KG, 230W adaptörü ile birlikte 2.8 KG'a kadar çıkıyor.
HP Omen 17 i7 11800H RTX 3070 ise madem buraya kadar çıktık niye buna çıkmıyoruz dememin sonucu listeye eklenmiş bir model. Sadece kendisi 2.9KG civarında(kendi sitesinde yanlış yazıyor, bir Youtube videosunda 2.9 KG olduğu söylenmiş) + olarak 500 gram civarı 330W'lık adaptörü var. Diğer iki model 100W Power Delivery desteklerken bu modelda Thunderbolt 4'e rağmen power delivery desteği yok.
Fiyat en başta olmak üzere, pil, hafiflik, ekran, kasa kalitesi gibi bir çok konudan dolayı G14'e inanılmaz yakınım. Dediğim gibi tek çekindiğim nokta 3050 Ti.
Bana burada benim için en mantıklı ürün G14 gibi geliyor ama fiyatlar müthiş olduğu için karar veremedim ve sizlere sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.