Salih METİN
Megapat
- Makaleler
- 13
Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ekran kartı da RTX 3060'ın biraz gerisinde. %15'lik performans farkı var. Ancak gözünüzü korkutmasın.
Hocam ama sessiz çalışan laptoplar var sesli çalışanlar var yani evet hepsinde var ama bunda daha fazla olabilir Lenovo IdeaPad serisindeki gibi.Hocam laptoplar oyun oynarken genelde Turbo moda geçer ve fan sesi mecburen yüksek olmalıdır çünkü kullanılan işlemciler ekran kartları çok güçlü masaüstünde bir işlemciyi 3 fanlı soğutma ekran kartını 3 fanlı soğutmayla kullanıyorlar genelde fan sesi gelmesi sizce de normal değil mi?
Teşekkürler hocam peki HP Omen konusunda ne düşünüyorsunuz? Omen de çok fazla fan sesi varmış sizce bu doğru mu?Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ekran kartı da RTX 3060'ın biraz gerisinde. %15'lik performans farkı var. Ancak gözünüzü korkutmasın.
Ben 3060 ile karşılaştırdım. Performans farkı da %20-%15 civarlarında.RTX 2060'ın gerisinde bir kart
Omen hakkında bilgim yok.Hocam ama sessiz çalışan laptoplar var sesli çalışanlar var yani evet hepsinde var ama bunda daha fazla olabilir Lenovo IdeaPad serisindeki gibi.
Teşekkürler hocam peki HP Omen konusunda ne düşünüyorsunuz? Omen de çok fazla fan sesi varmış sizce bu doğru mu?
konuyla ilgili inceleme videoları var. youtube bakabilirsiniz. yüksek ekran kartı ve işlemcili notebookları soğutmak için fanların çalışması normal tabi. ama bu modelde biraz daha fazla sesli çalışıyor deniyor.Hocam laptoplar oyun oynarken genelde Turbo moda geçer ve fan sesi mecburen yüksek olmalıdır çünkü kullanılan işlemciler ekran kartları çok güçlü masaüstünde bir işlemciyi 3 fanlı soğutma ekran kartını 3 fanlı soğutmayla kullanıyorlar genelde fan sesi gelmesi sizce de normal değil mi?
ben monster, acer, gamegaraj ,casper vb markaları çok bilmiyorum. şu anda gercekten laptop yok. 1 yıldan beri yok aslında. gelen gidiyor.Tamam hocam teşekkürler araştıracağım biraz daha o zaman 13K bütçeye ne önerirsiniz?
14 inç kullananlar var etrafımda ve memnunlar. Almadan gidip bakacağım 14ten vazgeçersem 13K bütçeye ne önerirsiniz? Gamegaraj istemiyorum. Monster (eğer kaliteli kasaysa olur) , MSI , ASUS gibi kaliteli markalardan önerir misiniz?
Hocam Tokat'ta oturuyorum çok fazla seçeneğim yok. Ama deneyeceğim. 2060 mı bakmalıyım yoksa 3050 g14 alınır mı? 13k Bütçede.konuyla ilgili inceleme videoları var. youtube bakabilirsiniz. yüksek ekran kartı ve işlemcili notebookları soğutmak için fanların çalışması normal tabi. ama bu modelde biraz daha fazla sesli çalışıyor deniyor.
ben monster, acer, gamegaraj ,casper vb markaları çok bilmiyorum. şu anda gercekten laptop yok. 1 yıldan beri yok aslında. gelen gidiyor.
lenovo legion yok hiçbiryerde olan da yüksek fiyata satıyor bence
ben de PC arıyorum. size şunu diyebilirim, mümkün mertebe almadan önce cihazı görün ; mesela g14 belki görünce çok seveceksiniz ya da direk vazgececeksiniz. önce makinayı görmeye çalışın.
gördüklerim arasında benim begenip alamadığım Legion serisi oldu. hala da fırsat bekliyorum.
rog serisi çok yanar döner ve iddalı tasarıma sahip. ben iş için kullanıyorum.
msi ,iyi serileri çok pahalı
Dell XPS favorim ama oyuncuya gelmeyebilir ve pahalı
Ben 3060 ile karşılaştırdım. Performans farkı da %20-%15 civarlarında.
Konuyla ilgili inceleme videoları var. YouTube bakabilirsiniz. Yüksek ekran kartı ve işlemcili notebookları soğutmak için fanların çalışması normal tabii. Ama bu modelde biraz daha fazla sesli çalışıyor deniyor.
Hocam Tokat'ta oturuyorum çok fazla seçeneğim yok. Ama deneyeceğim. 2060 mı bakmalıyım yoksa 3050 G14 alınır mı? 13K bütçede.
Hocam bu fiyata 3060 Omen dışında bulamadım ve Omende fan sesi çok fazlaymış. Rahatsız etmemesi lazım beni. ROG STRIX 3050Ti 5800HS ya da Acer Nitro 5 2060 ve sanırsam 10750H işlemci vardı. Bu ikisi arasında hangisi daha iyidir kalite/performans olarak?Sadece oyun performansı olarak bakıyorsunuzdur büyük ihtimal benchmark testlerine bakmanızı öneririm umarım bulabilirsiniz %15 - %20
Genel olarak araştırıyorum sadece ROG STRIX serisi veya MSI yüksek modellerinde düşün fan sesi var ama aynı özelliktek beya daha düşük özellikte olmasına rağmen arada gerçekten çok büyük bir fiyat farkı var bir fan sesi için verilebilecek fark değil benim gözümde 1500-2000TL
Hocam 3050 Ti ve 2060 arasında kaldıysanız kesinlikle 2060 almalısınız yoksa bu fiyata 3060'lı laptoplarda var.
Hocam bu fiyata 3060 Omen dışında bulamadım ve Omen'de fan sesi çok fazlaymış. Rahatsız etmemesi lazım beni. ROG STRIX 3050 Ti 5800HS ya da Acer Nitro 5 2060 ve sanırsam 10750H işlemci vardı. Bu ikisi arasında hangisi daha iyidir kalite/performans olarak?
Hocam Omen alacağım muhtemelen 15.6 ya karar verirsem. Dediğiniz gibi oyun oynarken ya kulaklık takarım ya da müzik açarım. Film dizi izlerken de fanları sessize alırım. Ama 14 inç istediğim için 3050 alabilirim. Boyutta 15.6ya karar verirsem Omen. Vermezsem G14 alacağım.Hocam bir videolarına bakmanızı öneririm Omen'in ki ayrıyeten oyun oynarken kulaklık takmayacak mısınız ki oyun oynarken sadece yüksek fan sesi var o laptopta ki hala almama konusunda kararlı iseniz ben RTX2060'lı laptopu öneririm benchmark da bile 3050 ile 2060 arasında %15-20'lik fark var bu 3050 ile 3060 arasında %45-%50'ye çıkıyor ki bu da ciddi bir fark.
Yani az daha kaliteli bir şeyler istiyorsanız bütçenizi yaklaşık 1000TL daha arttırabilirseniz Monster'in en iyi modeli olan v21.4 var bu laptpplara göre genel artıları sa var 2 k 165 Hz ekran gibi.