Zero sugar içecekler göbek yapmıyor mu?

YaramazMorde

Hectopat
Abur cuburadan sürekli uzak duran biriydim. Yemezsem yazık olacak kaliteli tatlılar olmadıkça kendimi tutuyordum. Bu aralar gazlı içeceklere sardım ama bayağı sıcaklarda akıyor. Zero sugar olan kola, Sprite bu sıralar bayağı tüketiyorum ama bir yandan da düşünüyorum göbek yapmayacak mı şimdi diye. Bu içeceklerin normaline göre ne farkı olur şimdi istediğim kadar içeyim göbeğimde veya başka bir yerimde yağlanma olmayacak mı?

Abur cuburadan sürekli uzak duran biriydim. Yemezsem yazık olacak kaliteli tatlılar olmadıkça kendimi tutuyordum. Bu aralar gazlı içeceklere sardım ama bayağı sıcaklarda akıyor. Zero sugar olan kola, Sprite bu sıralar bayağı tüketiyorum ama bir yandan da düşünüyorum göbek yapmayacak mı şimdi diye. Bu içeceklerin normaline göre ne farkı olur şimdi istediğim kadar içeyim göbeğimde veya başka bir yerimde yağlanma olmayacak mı?
Diyette aşırı abartmadığın sürece içebilirsin sıkıntı olmaz zaten 1 kutusu 40 kaloriye falan denk geliyor sanırım zero kolanın.

Kalorileri normallere göre düşük. Ama tatlandırıcıdan kaynaklı daha zararlı olduğunu düşünüyorum.

Şekersiz kolaların zararının olduğunu bile düşünmüyorum, kanıtla dersen kanıtlayacak bir çalışkanlığım da yok buna, ancak cidden günde 40 tane içen biri değilsen bir tane iki tane gömüyorsan yok aga zararı yok

ve de göbek çıkartmaz

Yağlanma kalori ile alakalı. Sadece abur cubur veya gazlı içecek değil beyaz ekmek, yüksek oranda yağlı yemekler tüketiyorsan da göbeğin yağlanır. Soruna gelecek olursak şekersiz kola veya diğer şekersiz içecekler tatlandırıcı içerdikleri için herhangi bir zararı dokunmaz aşırıya kaçmazsan.

Kalorileri normallere göre düşük. Ama tatlandırıcıdan kaynaklı daha zararlı olduğunu düşünüyorum.

Tatlandırıcılar genelde yapay olarak sentezleniyor ve insan sağlığını absürt derecede bozacak bir zararları yok. Günde 10 kutu şekersiz kola içersen o zaman zararını görmeye başlarsın ama o da yüksek ihtimal tatlandırıcılardan değil içindeki mikroplastiklerden kaynaklanır. Yani tatlandırıcının zararına gelene kadar ondan kat kat daha zararlı tonla şey var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı