Zero X51 klavyede çalışmayan tuşlar nasıl düzeltilebilir?

eleutherios75

Hectopat
Merhaba. Arkadaşımın klavyesinin bazı tuşları çalışmıyordu, yenisini aldi. Ben de bu eskiyi istedim, verdi bana. Şimdi bu çalışmayan tuşları tamir etmeye çalışıyorum. İnternette biraz baktim, hot swap özelliği yok sanırım. Olsaydi kullanmadigim tuşlarla Switch'leri degismek istiyordum, olmuyormuş ama. Nasıl tamir edebilirim? 6 tane Blue Switch 60 TL'ye gördüm, şimdi onu alsam ustaya versem yapar mı? Klavyede çalışmayan tuşlar bunlar (numpad yok klavyede).
Klavye modeli: ZERO X51

İçini açtım pinlerini eritdim cikardim Switch'i calisan bir tusla Switch'i degistim yine calismadi
Not: Arada bir calisiyor calismayan tuşlar. Çalıştıkdada hepsi birden calisiyor isiklari geliyor gidiyor.

Rfv4 mesela simdi calisiyor isiklarida geldi calisiyor tam hhhh bir tek her basdigimda calisiyor.

Güncelleme yapayım. Dün açtım içindi altdan pinlerini eritdim çıkardım Switch'i. Kullanmayacağım tuşla Switch'i değiştim yine çalışmadı. Bir bilgide vereyim bu çalışmayan tuşların ışıkları da yanmıyor. Sabahsı gün ışıkların yandığını gördüm bir bastım çalışdığını gördüm ama gidip geliyor ışıkları da öyle söndüğünde çalışmıyor yandığında çalışıyor. Bir de çalışınca hepsi birden çalışıyor h dışında aynı sırada olanlar çalışıyor r F v 4. bu dün yerini değişdiğim tuşta f3 idi ama o diğerleri çalışınca çalışmıyor niyese ışıkı yanmasına rağmen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…