Zevkine yazılım öğrenmek sizce vakit kaybı mı?

yuitans

Femtopat
Daha fazla  
Ben tıp fakültesi öğrencisiyim. Anlayacağınız üzere yazılım ile alakası olmayan bir bölüm. Fakat internette project Euler problemlerini gördüm ve ilgimi çekti bu yüzden de biraz temel seviyede yazılımın başlangıcını öğrenip 10 soru falan çözdüm. Problemi düşünme ve çözme aşamalarından zevk aldığımı fark ettim. Yazılımla ciddi bir şey planlamıyorum sadece hobi olarak bu problemlerle uğraşmak istiyorum. Bunu arkadaşlarımla söylediğimde ise vakit kaybı kendi bölümüne odaklan vb. tarzı şeyler söylediler. Siz ne düşünüyorsunuz?

Uzun süredir uğraşmış birisi olarak söylüyorum, aşırı zevkli algoritma öğrenmek çok iyi geliyor ve hafızanızı güçlendiriyor son olarak gereksiz hobilere kıyasla çok iyi olacaktır hocam.

Hocam fırsatınız varken sevdiğiniz şeyleri yapın zaten.

Bence vakit kaybı değil. Aklınızdan ne geçiyor ise onu yapın. Hoşunuza gittiyse bir şans verin. Gayet güzel bir hobi bence. Sadece bir alana odaklanmak yerine kendinizi başka alanlarda da geliştirmeyi deneyin. Hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Zevk alıyorsan devam et.
X kişisi boş iş dedi diye bırakacak değilsin galiba?
Yok bırakacak değilim sadece okulun kütüphanesinde ana derslerimi çalışmayı bitirdikten sonra biraz bu tarz problemlere bakıyorum da. Tanıdık insanlar yanıma geldiğinde motivasyon düşürücü konuşuyorlar fakat sorun benim okulumdaki insanlarmış onu anladım buraya gelen cevaplara baktığımda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…