ting goes skrra
Hectopat
Arkadaşlar selam, gece gece aklıma çok garip bir şey takıldı. Bunu araştırdım hiçbir yerde bulamadım, öğrenebileceğim kimsem de yok ondan dolayı buraya yazmak istedim. Zihinsel engelli bir birey örneğin down sendromlu, otizmli olduğunu anlayacak kapasitede mi? Yani bizden farklı olduklarını biliyorlar mı? Mesela bugün, yani dün 3 Aralık Engelliler günüydü ve bir basketbol müsabakasına gittim, 25-30 tane engelli vatandaşı aynı bir yere oturtmuşlar tribünde, onlar ellerinde pankart açıyor. Bu insanlar biz şu an ne yapıyoruz? Ne açıyoruz diye kendini sorgulayabilir mi? Veya diyelim zihinsel engelli bir kardeşim var örnek; Ben ona onun zihinsel bir eksikliği olduğunu ve bizden, etrafında gördüğü çoğu kişiden farklı olduğunu anlayamaz mı? Ne kadar basitleştirirsem basitleştiriyim bunu anlama şansları yok mu? Mesela kendi yaptığı bazı veya çoğu davranışları anormal mesela, kendi kafaları içerisinde ben neden böyle garip hareketler yapıyorum da diğer insanlar böyle davranışlar sergilemiyor diye düşünüyorlar mıdır acaba? Biraz garip bir soru oldu kusura bakmayın
Cevaplarınızı cidden dikkatli bir şekilde okuyacağım.