Zihinsel engelli komşuma ne yapabilirim?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kat sahipleri yada kiracılar birbirlerini rahatsız etmeden ve yönetim planı hükümlerine uymak zorundalar. Konuyla alakalı olarak mahkeme ye başvurma hakkınız var. İlk önce polis veya zabıta'dan yardım alın. Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanunu hükümlerine göre para cezası alma ihtimali var, fakat engelli olduğundan dolayı nasıl bir yol izlenir emin değilim. Bunun üzerine bilirkişi inceleme yaparak rahatsızlık veren şahıs hakkında bir rapor oluşturabilir. Hâkim, bilirkişi incelemesi sonrasında rahatsızlık veren şahıs hakkında evini tahliye veya başka yöntemler ile çözüm yoluna ulaştırabilir.

Son olarak ise izleyebileceğiniz yol ev sahibi kötü komşu (rahatsızlık veren kişi için) için KMK maddesinde yer alan yazı şu şekilde belirtilir "KMK’nun 25. maddesine göre kötü komşudan kaynaklı “çekilmezlik hali” süreklilik kazanırsa, diğer komşular birleşerek o dairenin satın alınmasına son çare olarak başvurabilirsiniz. Hakim, davalı komşunuzun dairesinin mülkiyetinin davayı açmış olan kat maliklerine yani diğer komşularına arsa payları oranında bedelini ödemek şartıyla devredilmesine karar verir. Böylece, çekilmez hale gelen kötü komşu apartmandan uzaklaştırılır.

Yasal olarak yapabileceklerinizi bu yönde listeledim.

Ama eğer hiç olmazsa taşınacaksınız. Adıyaman'da ev fiyatları ne kadar bilmiyorum ama eğer çok paranız yoksa dediğim gibi Cimer'e yazın. Varsa ise hiç zaman kaybetmeyin.

Usulü nasıldır biraz aydınlatır mısınız?
ALO 150 telefon hattını arayarak CİMER başvurusu yapabilirsin. ALO 150'yi aradığında bulunduğun ilin Valilik bünyesindeki CİMER Kullanıcısı telefonunu cevaplar sorununu anlatırsın, yardımcı olur. Şikayetçi olan kişilerden imza toplayıp Cumhurbaşkanlığı, Bakanlık, Valilik ve Kaymakamlıklarda oluşturulan halkla ilişkiler bürolarına şahsen müracaat ederek başvuru yapabilirsin. Tavsiyem ALO 150'yi araman onlar bu konuda daha bilgililer.

Bu arada tek başınıza mı yaşıyorsunuz? Tek başınıza iseniz size tavsiyem, bir arkadaşınız varsa bir süre onun evine kalın.

Ses kaydı falan al. Polise başvur uyarı yaparlar. Eğer çözülmezse ruh sağlığına ihbarda bulunabilirsin.

Arkadaşlar bir de Cimer'e yaptığım başvuruyu komşum öğrenmez değil mi? Çünkü öğrenirse ne yapabileceğini kestirmek zor.

Arkadaşlar bir de Cimer'e yaptığım başvuruyu komşum öğrenmez değil mi? Çünkü öğrenirse ne yapabileceğini kestirmek zor.
CİMER’e iletilen başvuruların içerikleri, başvuru hareketleri veya başvuru sahibinin kişisel bilgileri, ilgili mevzuattaki ilke ve prensipler gözetilerek konunun muhatabı dışında hiçbir makam veya kurumla paylaşılamamaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…