Zihinsel Engelli Öğrencinin Camdan İçeriye Zorla Sokulması

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Kayseri’de 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi’nde çekildiği iddia edilen görüntüde, oyuna alınmadığı için küsen zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından tekmelendikten sonra karga tulumba pencereden içeri alındı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Olayın özeti bu. Oyuna alınmayınca oturup üzülen, ağlayan engelli arkadaşımız hocası(!) tarafından ''hoca ben değil miyim, oynatmıyorum'' diyerek tekmeleniyor. Benim de çok yakın bir akrabam zihinsel engelli. Çok yakınımdaki biri olduğu için daha iyi empati kurabiliyorum ve bu insan dışı varlığa da içimden demediğim şey kalmadı...

İşte devlet böylelerini öğretmen yapıyor, böylelerine benim, senin, o engelli vatandaşın ailesinin verdiği vergiyle maaş veriyor. Yazık ya, çok yazık. Konuyu dine bağlamayalım ama ahiret inancımı oluşturan en temel etmen, böyle şerefsizlerin ilahi bir ceza almadan dünyadan yok olup gitmemelerinin temennisidir. Yaşattıklarınızı yaşarsınız umarım...

Görevden alınıp, haklarında soruşturma açılması gereken ve hatta adaket önünde hesap vermesi gereken bu kansızlar ise, hiçbir şey olmamış gibi ayın 5'inde maaşlarını alıp, daha kayda geçmeyen binlerce şeyi bu masum, savunmasız insanlara yapacaklar...

Ağlayış sesleri, içeriye alındıktan sonra da hala dövülmesi içimi parçaladı zaten. Allah belanızı versin ulan, sizi yetiştirenin de, sizi bu yaşa getirenin de, sizi öğretmen diye oraya koyanın da Allah belasını versin.

Son düzenleme:
Aynisini bunu yapan kisiye uygulayacaksin. Yeri yurdu belli degil mi? Birkac adam toplayacaksin, cikaracaksin okul bahcesine, yer misin yemez misin? Bak bakalim nasil akillaniyor.
Hop, temas yok, temas yok meselesine döner. Çünkü bunların gücü ancak böyle savunmasız masumlara yeter. Yer misin yemez misini bunların üzerinde uygulamak çok isterdim ama işte hayat bana o fırsatı bir sunsa keşke.

Aynisini bunu yapan kisiye uygulayacaksin. Yeri yurdu belli degil mi? Birkac adam toplayacaksin, cikaracaksin okul bahcesine, yer misin yemez misin? Bak bakalim nasil akillaniyor.

Ben ne olacağını söyleyeyim; Hırsıza ite uğursuza ceza vermeyen devlet, organize olarak suç işlemekten, çete kurmaktan, halkı sisteme karşı galeyana getirmekten, daha akıllarına artık ne gelirse ekleyip, hepimize 20-30 sene kitlerler. Sonra halk kahramanı olmayalım diye de olmayan DHKP-C bağlantılarımızı A-Haber'de falan yayınlarlar. Çünkü onların yapamadığını yapmak hoşlarına gitmez.
Ha bu arada gerçekten suç örgütü kuranlar, organize çetelere falan dokunmazlar tabi. Bırak haberleri direkt şahit oldum. Organize hırsızlık, uyuşturucu satışı vs. suçları olan adamların salındığını gördük...

Şaşırdığım, kızdığım ve bir o kadar da üzüldüğüm bir haber.

Şaşırdım çünkü daha geçen gün okulumuzun müdürü, sınıf öğretmenimiz ve sınıfımızla o rehabilitasyon merkezine gitmiştik ve oldukça memnun kalmıştık.

Kızdım çünkü bazı seviyesizler zihinsel engelli kavramı ne demek hiç düşünmüyor. O kişinin o anki psikolojik durumunu hiç düşünmüyorlar. Özellikle bu tür insanların psikolojik durumu daha farklı, ben olsam ben de benzer şeyleri hissederdim. Hem dışlanıyor hem de aşağılanıyor, bunu yaşayan insanların psikolojisi nasıl olabilir?

Üzülüyorum bu toplumumuzun hâline. Bazı şeyleri kuzenim otizmli olduğu için oradan biliyorum. Toplumumuz bize göre normal olmayan davranışlar sergileyen insanları hep küçük görüyor, hep aşağılıyor, hep garipsiyor, hep "Bundan ne halt olur?" düşüncesiyle bakıyor. Oysaki bu tür insanlar uygun terapilerle topluma oldukça yararlı insanlar hâline gelebiliyor.

O hocaya (!) da çok ağır şeyler söylemek isterdim ama yeri değil. Ama ülkemizin adalet sistemine göre bir iki gün hapse atılır, sonra salınır. Merak etmeyin.

Kayseri'de 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi'nde çekildiği iddia edilen görüntüde, oyuna alınmadığı için küsen zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından tekmelendikten sonra karga tulumba pencereden içeri alındı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Olayın özeti bu. Oyuna alınmayınca oturup üzülen, ağlayan engelli arkadaşımız hocası(!) tarafından "hoca ben değil miyim, oynatmıyorum" diyerek tekmeleniyor. Benim de çok yakın bir akrabam zihinsel engelli. Çok yakınımdaki biri olduğu için daha iyi empati kurabiliyorum ve bu insan dışı varlığa da içimden demediğim şey kalmadı...

İşte devlet böylelerini öğretmen yapıyor, böylelerine benim, senin, o engelli vatandaşın ailesinin verdiği vergiyle maaş veriyor. Yazık ya, çok yazık. Konuyu dine bağlamayalım ama ahiret inancımı oluşturan en temel etmen, böyle şerefsizlerin ilahi bir ceza almadan dünyadan yok olup gitmemelerinin temennisidir. Yaşattıklarınızı yaşarsınız umarım...

Görevden alınıp, haklarında soruşturma açılması gereken ve hatta adaket önünde hesap vermesi gereken bu kansızlar ise, hiçbir şey olmamış gibi ayın 5'inde maaşlarını alıp, daha kayda geçmeyen binlerce şeyi bu masum, savunmasız insanlara yapacaklar...

Ağlayış sesleri, içeriye alındıktan sonra da hala dövülmesi içimi parçaladı zaten. Allah belanızı versin ulan, sizi yetiştirenin de, sizi bu yaşa getirenin de, sizi öğretmen diye oraya koyanın da Allah belasını versin.

O öğretmene sanal racon kesilsin Discord'dan eğer ulaşılabilirse.
Ama öyle böyle olmasın mikrofondan küfür yağdırılsın yada sönmez reyiz kayıtları açılsın fln.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı