Kayseri’de 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi’nde çekildiği iddia edilen görüntüde, oyuna alınmadığı için küsen zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından tekmelendikten sonra karga tulumba pencereden içeri alındı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
Olayın özeti bu. Oyuna alınmayınca oturup üzülen, ağlayan engelli arkadaşımız hocası(!) tarafından ''hoca ben değil miyim, oynatmıyorum'' diyerek tekmeleniyor. Benim de çok yakın bir akrabam zihinsel engelli. Çok yakınımdaki biri olduğu için daha iyi empati kurabiliyorum ve bu insan dışı varlığa da içimden demediğim şey kalmadı...
İşte devlet böylelerini öğretmen yapıyor, böylelerine benim, senin, o engelli vatandaşın ailesinin verdiği vergiyle maaş veriyor. Yazık ya, çok yazık. Konuyu dine bağlamayalım ama ahiret inancımı oluşturan en temel etmen, böyle şerefsizlerin ilahi bir ceza almadan dünyadan yok olup gitmemelerinin temennisidir. Yaşattıklarınızı yaşarsınız umarım...
Ağlayış sesleri, içeriye alındıktan sonra da hala dövülmesi içimi parçaladı zaten. Allah belanızı versin ulan, sizi yetiştirenin de, sizi bu yaşa getirenin de, sizi öğretmen diye oraya koyanın da Allah belasını versin.
www.sozcu.com.tr
Olayın özeti bu. Oyuna alınmayınca oturup üzülen, ağlayan engelli arkadaşımız hocası(!) tarafından ''hoca ben değil miyim, oynatmıyorum'' diyerek tekmeleniyor. Benim de çok yakın bir akrabam zihinsel engelli. Çok yakınımdaki biri olduğu için daha iyi empati kurabiliyorum ve bu insan dışı varlığa da içimden demediğim şey kalmadı...
İşte devlet böylelerini öğretmen yapıyor, böylelerine benim, senin, o engelli vatandaşın ailesinin verdiği vergiyle maaş veriyor. Yazık ya, çok yazık. Konuyu dine bağlamayalım ama ahiret inancımı oluşturan en temel etmen, böyle şerefsizlerin ilahi bir ceza almadan dünyadan yok olup gitmemelerinin temennisidir. Yaşattıklarınızı yaşarsınız umarım...
Görevden alınıp, haklarında soruşturma açılması gereken ve hatta adaket önünde hesap vermesi gereken bu kansızlar ise, hiçbir şey olmamış gibi ayın 5'inde maaşlarını alıp, daha kayda geçmeyen binlerce şeyi bu masum, savunmasız insanlara yapacaklar...
Ağlayış sesleri, içeriye alındıktan sonra da hala dövülmesi içimi parçaladı zaten. Allah belanızı versin ulan, sizi yetiştirenin de, sizi bu yaşa getirenin de, sizi öğretmen diye oraya koyanın da Allah belasını versin.
Zihinsel engelli öğrenciyi tekmeleyerek karga tulumba içeri aldılar
Zihinsel engelli öğrenciyi tekmeleyerek karga tulumba içeri aldılar Kayseri’de 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi’nde çekildiği iddia edilen görüntüde, oyuna alınmadığı için küsen zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından tekmelendikten sonra karga tulumba...
Son düzenleme: