Zihinsel engelli olduğumu nasıl anlarım?

Daha da ilginci 16 yaşında bir çocuğa psikoloğa gitmesinin tavsiye edilmesi
Ne alaka? Psikoloğun yaşı mı var? 13 yaşımdan beri psikiyatriye gidiyorum. 5 yıldır ilaç kullanıyorum. Gerçi benim durum biraz farklı ama olsun.
 
Yaşadığım şehirde psikolog bulunmuyor derken? Çölde mi yaşıyorsunuz hocam?
Daha çok Antarktika gibi hocam xd. Ardahan'da yaşıyorum

Hocam şimdi bozucaz adamı falan sıkıntılı girmeyeyim o işe
 
Konu sahibi; bende de Asperger sendromu var mesela dostum. 13 yaşımda ilk doktora gittiğimde OKB teşhisi kondu fakat alakası olmadığı 2 sene sonra falan ortaya çıktı. 15 yaşımda da Asperger olduğumu öğrendim, şu an 18 sayılırım. Umarım sende böyle bir durum yoktur. Gerçekten zorlukları oluyor çünkü. Seninki geçiciyse (ki umarım öyledir, bunu da uzmandan yardım alarak öğrenebilirsin) çok kafaya takmaya gerek yok. Baban da çok gereksiz ve ağır konuşmuş bu arada onu da söyleyeyim.

Not: Benimki bir zihinsel engel değil, çünkü normal otizm gibi zeka geriliği değil tam tersi görülür.
 
Daha da ilginci 16 yaşında bir çocuğa psikoloğa gitmesinin tavsiye edilmesi
Çocukken yaşanmış travmalar için veterinere falan gidiliyor da bizim mi haberimiz yok?

Buradaki sağlık kategorisindeki uzman hekimler dururken niye psikoloğa gitsin? Parasından olacak bir de verdiğin akla bak.
İkisi ayrı şeyler. Bir konuda bilginiz yoksa lütfen boş laf uzatmayın.
 
Konu sahibi; bende de Asperger sendromu var mesela dostum.
Biraz da siz anlatın o halde neleri nerelere alıp diziyorsunuz veya istifliyorsunuz ya da çılgınlar gibi okuyor, çok hızlı konuşuyor olabilirsiniz. Asperger inanılmaz bir şeydir
 
Bende'de bu durumun olması olağan.
 
Allah insanı ailesiyle ıslah etmesin gerçekten. Herkes tamam ama aile bozuk olunca harbi sıkıntı büyük. Bunlar nasıl davranışlar çocuğuna karşı yani.
 
Biraz da siz anlatın o halde neleri nerelere alıp diziyorsunuz veya istifliyorsunuz ya da çılgınlar gibi okuyor, çok hızlı konuşuyor olabilirsiniz. Asperger inanılmaz bir şeydir
Evet rapçi gibi konuştuğum ve ilkokulda hızlı okuma yarışmasında farkla birinci olup 3,5 yaşında kendi kendime okumayı söktüğüm doğrudur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…