Zihinsel engelliler engelli olduğunun farkında mı?

batuzerbaşgan

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Uzun zamandır kafama takılmış bir soruydu cevabını ne kadar merak etsem de gidip bir engelli vatandaşa soramayacağım için burada sizlere sormak istedim.
Sizce zihinsel engelli bireyler kendilerinin farklı olduğunun farkında mı yani kendilerini bizim gibi normal insan olarak mı görüyorlar yoksa zihinsel engelli olduklarının farkında ve bunun zorluğu ile mi yaşıyorlar çok düşündüm asla cevap bulamadım.

Yok kanka zihinsel engelliler zihinlerinden engelli olduğunu anlayamazlar çünkü engelli oldukları için anlama ya da kavrama olanağı yok. Kafana takılan soruya cevap verip mutlu ettiysem ne mutlu bana.

Bence hangi sebepten ne kadar engelli olduğuna bağlı. Kesin bir şey denmez diye düşünüyorum. Bu şey gibi. Şizofren hastaları şizofren olduklarını anlayabiliyorlar birilerinin yardımı ile. Ama sonuçta gördükleri şeyler onlar için gerçek.

Benim ablam zihinsel engelli. Kendisini ünlü biri olarak görüyor. Dünyanın sayılı zenginlerinden biri olarak görüyor, veya kraliçe olarak. Onunla yaşamak o kadar zor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…