Ziraat ATM kartıma ve parama el koydu

Yusuf Aydıner

Decapat
Bayramdan bir gün önce bu saatlerde hesabıma paramı yatırmak için ATM'de işlem yaptım, sırf biraz oyalandım diye ne kart bıraktı ne para, bankalar falan hep kapalı müşteri hizmetlerini aradım bayramdan sonra gelin diyorlar, ama benim bayramda Adana'ya gidip gezme planlarım vardı elimde hiç para kalmadı son gün böyle kazık olamaz. Ne yapmam lazım çaresi var mı?

Kartı almak için bankaların açılmasını beklemelisiniz. Ancak paranıza da bloke koyduğuna emin misiniz? Mobil bankacılıktan kontrol ettiniz mi?

Birazcık değildir o çünkü atm yerince fazla süre veriyor madem başka işin var oyalanmak yerine işlemini yap sonra paranı yatır.

Güvenlik için yapması normal. Barkod ile para çekiniz.

ATM'nin ekranında paranıza alıkonuldu yazıyordu.

Hesap hareketlerini kontrol ediniz para geri yattı mı?

Saçma mı ? Aynı atm yi kullanmayı bekleyen onlarca kişi var ve senin keyfin farklı bir şeye yetecek sonrasında atmde işlemi onaylayacaksın diye bekleyemez varsa başka işin yapar gelir paranı yatırırsın o yüzden bankanın herhangi bir suçu yok alınmış bir güvenlik önlemidir bu.

Alıkonuldu kelimesi saçma olmuş güvenlik nedeniyle alıkonuldu ya da teslim edilemedi yazsa keşke.Yapılması doğru bir iş çünkü bu şekilde kart ve parayı unutup giden çok ve eski makineler çok geç işlem yaptığı için müşteri bazen kart yutuldu ya da para yutuldu sanıp ekrandaki bekleyiniz kelimesine bile bakmadan gidiyor.Kartı almayı beklemeyinde yeni kart basvurusu yapıp ya da bankada var ise anında kart alınız.

Alıkonuldu kelimesi saçma demek istemiş sanırım.

Atmnin ekranında paranıza alıkonuldu yazıyordu.
Banka anında kart veriyor mu? bunu öğrenin veriyor ise açık avm ya da havalimanı şubesi varsa arayın ve anında kart hizmeti var ise bizzat gelip alacağım diyin.Bana kalsa barkod ile devam etsenizde sıkıntı olmaz.Ya da aynı bankadan kredi kartınız var ise o nu hem banka hem kredi kartı olarak kullanıma açtırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…