Zirve | 10600K 5.1GHz OverClock

Makaleler
4
Daha fazla  
Sistem;

Anakart: MSI B460M-A Pro
İşlemci: Intel i5 10600K ES 3.50 GHz
RAM: 8x2 Patriot Viper Steel 3200 MHz
Soğutucu: Snowman T6 Ultra
Kasa: Darkflash Aquaris

Daha önceki "kendi" rekorum buydu. Şu an 5.1 ama Cinebench R23 ile test ettiğimde kapanıyor sistem. Windows Store'dan indirdim. Sorun belki ondadır diye onda denemekten vaz geçtim. (Windows Store'dan indirdiğim bir kaç uygulamada sorun yaşamıştım. Belki bunda da ondan olabilir dedim.) CPU-Z ile test ettiğimde 5.1 sorunsuz test edebiliyor. Kapanma vs yaşanmadı.

RAM'e de overclock yaptım 4266 ile denedim sistem açılıyor ama tarayıcı da sorunlar yaşattı bana. Bende düşürmek zorunda kaldım. Şu an 4133 MHz'de stabil çalışıyor. Tabi CL değerleri uçuk.

Şu an bu değerler benim için zirve.

Aldığım sonuçlar ise;

Snowman T6 ile 5.1 çıkarmışsınız iyi güzel, ben de i9 9900KF'yi stok kullanacağım. Sıcaklıklar nasıl? Stok iken benim işlemcim bayağı ısınıyor dendide.

Hocam, nasıl yaptınız? Dediğiniz program ile RAM OC oluyor mu? Millet, boşuna Z serisi anakart almasın. Belki, ben de İ7 10700K ve bu anakartı alırım.

CPU Ratio mu artırdınız? Güzel değerler BIOS da CPU LLC var ise high yapar iseniz Cinebench R23 de kapanma olmaz anlık sıçrama yaptığı için büyük ihtimalle voltaj'dan kaynaklı bir sorun oluyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…