Zoom güvenilir mi?

EZH

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Zoom güvenli mi? Zoom portable var mı? Nasıl güvenli hale getirebilirim? En son Zoom yüklediğimde bilgisayar hantallaşmıştı, düzeldi mi bu PC'yi hantallaştırma şeyi? Düzelmediyse ince ayarları var mı?

Videodaki adam oldukça komik. @24099 ve @Murat5038 hocalarımın da fikrini almakta fayda var. Dediğim gibi zararını görmedim.

Senin güvenli olduğuna dair argümanların var mı peki?
Lütfen yorumunu baltalamaya çalıştığımı düşünme dostum. %100 güvenli değil ancak %100 güvensiz de değil. Kaynak çokça var internette. Ingilizce kaynak olarak araştırma yapmanızı öneririm. Türkçede birbirinin kopyası içerikler var genelde. İllaki Türkçe olacaksa da Kaspersky üzerinden şu linki verebilirim: BLOG. Zoom yaygınlaşmadan önce sıradan bir uygulamaydı ve gizlilik politikası bile vasattı. Ancak artık daha iyi bir sözleşme, güvenlik, sunucu ve gizlilik ile geliyorlar. Gizlilik için de bazı öneriler:
  1. Sahte e-posta ile kaydolmak
  2. Özel bilgileri uygulamaya el ile girmemek
  3. Yayın esnasında özel olayları konuşmamak

Ben hantallaştığını görmedim pcnin sadece bazen kapattığında görev yöneticisinde açık kalıyor, kapatırsanız performansınız düşmez.

Konu çok eski fakat yazamadan edemeyeceğim. Zoom vakti zamanında SQL açığı bile barındıran bir yazılımdı. 2020 yılında bir uygulamanın SQL açığı barındırması ne demek tahmin bile edemezsiniz.

Zoomda ben pointer bularak yönetici oluyordum canlı derslerde. Sonradan pointer scan resultları atınca fixlemişlerdi. Bunun da kanıtı var, istenirse atarım.

Ayrıca yukarıda Can Değer'in videosu örnek gösterilmiş ve haha atılmış. Haha atanlar Can Değer'in nasıl bir siber güvenlikçi olduğundan haberi yok herhalde. Kendisi Windows Server'ların açığını bulup yönetici olarak oturum açmıştır.

Zoom SQL Açığı Videosu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı