Zoom neden çok fazla CPU ve güç kullanıyor?

ranqliuM

Hectopat
Yer
Rusya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-PC-
MB=> Asus Prime A320M-R AM4 3000MHz Motherboard
RAM=> 8x1 HyperX Savage 2133MHz -- 8x1 HyperX Fury 2400MHz
GPU=> GigaByte WINDFORCE GeForce GTX 1060
CPU=> AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 6c/12t 19MB
PSU=> ZALMAN 600W 80+
HDD=> Seagate 1TB SATA3 64mb/s
SSD=> Samsung 860 Evo 256GB

Monitor=> AOC 24" 144Hz 1ms
Kulaklık=> Rampage SN RW1 7.1
Klavye=> Rampage Titan K9
Mouse=> Logitech G300s (GIGACHAD)
MousePad=> Razer 90x40
Hoparlörler=> Philips
Zoom aslında uzaktan eğitime geçmeden önce kullanmıyordum. Çünkü PC'den değil derslere telefondan giriyordum ancak kardeşim de canlı derslere girince zorunlu olarak PC'ye de Zoom yuklemek zorunda kaldım. En başlarda %20 %10CPU falan kullanıyordu ve güç kullanımı genelde düşük ve ortadaydı ancak 3 4 aydır nedense Zoom %40 50'lere çıkıyor ve PC'yi daha yeni temizleyip format attım. Buna rağmen bunu yapıyor çözümde yardımcı olur musunuz?

Zoom aslında uzaktan eğitime geçmeden önce kullanmıyordum. Çünkü PC'den değil derslere telefondan giriyordum ancak kardeşim de canlı derslere girince zorunlu olarak PC'ye de Zoom yuklemek zorunda kaldım. En başlarda %20 %10CPU falan kullanıyordu ve güç kullanımı genelde düşük ve ortadaydı ancak 3 4 aydır nedense Zoom %40 50'lere çıkıyor ve PC'yi daha yeni temizleyip format attım. Buna rağmen bunu yapıyor çözümde yardımcı olur musunuz?
Şu an Zoom'dayım ve %0 GPU, %3 CPU kullanımı gösteriyor. Sorun sizde olabilir mi?

zoom.png

Şu an dersteyim lakin bende öyle değil sadce bellek kullanımı fazla ama bir sorun yok bende.
Edit:Bellek kullanımı chrome'dan ötürüymüş :D

Dosya Ekleri

• saas.png
    saas.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 162

İşlemcine bağlı bende i7 9750H var onda %7 %8 kullanım. Diğer PC'de Athlon 2 var onda.
%50.

1608797649788.png

Hâlâ güçlü kullanıyorsa normalin altına düşür.
Not; Discord sadece örnek içindir boş yapacaklar yapmasın :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00