Zorbalara karşı nasıl direnilir?

Menemen22

Centipat
Ben duygusal ve alıngan biriyim maalesef zayıf noktam bu. Bu yüzden geçmişte de çok incindim zaten. Dayak yemek olsun , laf zorbalıgı, dışlanma olsun. Kimle arkadaş olarak tanışsam biyerden sonra benle alay edip beni zorbalamaya başlıyor.Bende ona cevabını veriyorum ama bu onun sonrasında onu kesmesine yetmiyor. Artık bunaldım böyle zorbalığa uğramaktan. Bugünde öyle oldu cevabını verdim o dal parçasına ama sonra neden yaptıgını sorunca "ben öyle bişey demedim ki sen yanlış duydun" diyerek inkar etti. Bende uzamasın diye kapattım. Ama canımı çok sıktı. Böyle durumları hep yaşıyorum. Kavga etmeye çekiniyorum biraz hemde kavga etmek okuldan atılmaya kadar gidiyor.(üni) Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Kafaya takma diyecek olanlar olursada bunlara sert cevap vermezsek umursamayıncada zayıf sanıp daha beter yapıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Zorbalıkla karşılaşırsan, sınırlarını koymaya çalış hocam. Kızgınca cevap vermek yerine sakin ol, ama kendini savun. Güvendiğin biriyle konuşarak rahatlayabilirsin. Eğer gerekiyorsa, bu konuda eğitim al veya bir uzmandan yardım iste. Kendini değerli hisset, çünkü kimse seni küçük düşüremez. Kavga etmektense, soğukkanlı ve kararlı bir şekilde duruşunu göster.

Hocam ne kadar sınır koysam da aynı şeyleri gene yapıyorlar engel olmuyor yani.

Hocam yargılamayın ama hocalarınız falan anlatsanız durumu?

Hocam ne kadar sınır koysam da aynı şeyleri gene yapıyorlar engel olmuyor yani.

Sizi anlıyorum desem de herkes en iyi kendini anlar ama gerçekten bu tarz konuların içinde olmak zor, dediğiniz gibi belli bir yerden sonra insanoğluna dur deseniz de anlamıyor. Herhangi bir arkadaş ortamızın var mı eğer var ise bu konuları onlarla paylaşırsanız beraber bir şeyler yapabilirsiniz.

Sınırlarının aşılmasına müsamaha gösterme. Gerektiğinde diş göstermek gerekiyor.

Hocam yargılamayın ama hocalarınız falan anlatsanız durumu?
Hocam hocalara anlatsam kazık kadar adamsın bize mi anlatıyorsun deyip rencide edecek.

Yok hocam onu anlatamam ki onlara utanırım ve tekim maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…