Zorin OS 17.3 HDD'yi çıkarılabilir disk olarak görüyor

theutky

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel® Pentium(R) CPU G2010 @ 2.80GHz × 2
Ekran kartı: (Dahili) Mesa Intel® HD Graphics 2500 (IVB GT1)
Depolama: 1TB HDD
Ram: 8GB
İşletim sistemi: Zorin OS 17.3 Core
Zorin OS 17.3 Core versiyonunu kullanıyorum, dün yeni bir HDD taktım ancak sistem bu HDD'yi çıkarılabilir disk olarak görüyor. Sistemi açtığım zaman diski görüyor ancak "bağlı değil" yazıyor. Dosya sisteminde ise sağ tarafta "bağı kaldır" butonu çıkıyor, nasıl düzeltebilirim?

Ekran Görüntüsü - 2025-06-29 02-19-05.png
Ekran Görüntüsü - 2025-06-29 02-25-15.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu anlamadım. Daha doğrusu bir sorun göremiyorum. HDD, sistemin kurulu olduğu -önceden tanıdığı- bir disk değil. İçerikleri görmek için bağlamanız gerekiyor bunu da Dosyalar uygulamasından yapabilirsiniz sağ tık menüsünden. Kaldı ki disk uygulamanızda bağlı görünüyor.

Sorunu anlamadım. Daha doğrusu bir sorun göremiyorum. HDD, sistemin kurulu olduğu -önceden tanıdığı- bir disk değil. İçerikleri görmek için bağlamanız gerekiyor bunu da Dosyalar uygulamasından yapabilirsiniz sağ tık menüsünden. Kaldı ki disk uygulamanızda bağlı görünüyor.
Sağ tarafta bağlantıyı kes butonu var, ayrıca sistemi her açtığımda bağlantı kesilmiş oluyor, fotoğrafta eklediğim gibi dosyalar üzerinden elimle bağlamam gerekiyor bunu otomatik yapabilecek bir komut yok mu?
Bide sağ alt tarafta çıkarılabilir aygıt butonu çıkıyor onu da kapatmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2025-06-30 01-03-41.png
    Ekran Görüntüsü - 2025-06-30 01-03-41.png
    15,2 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı