Çözüldü Zorin OS başlangıç uygulamaları nasıl kaldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İLTERİSHAN

Decapat
Daha fazla  
Zorin OS kullanıyorum. Tarayıcı gibi başlangıçta gelen bazı uygulamalar var. Ben şahsen Firefox sevmiyorum ve silmek istiyorum ama uygulamalar kısmında silemediğim gibi yazılım yüklenen uygulamada da yüklü olarak göstermiyor. Ne yapabilirim?
(İşletim sistemi versiyonu: Zorin OS 17.1 Core)

Çözüm
İşte o yüzden terminal kodu yazdım hocam ilk. :D internette İngilizce araştırırsanız bulabilirsiniz nasıl kaldırılacağını bende tam olarak bilmiyorum.

Eyvallah sağ olasın araştırmak yerine termnal daha mantıklı ezberliyim ben şu kodu.

Bir uygulama silmek için sudo apt purge (uygulama) komudunu girmelisiniz. Uygulama yerine Firefox olmazsa Firefox-esr yazmayı deneyin.

Bununla birlikte arayüzden terminade girilmesi gereken uygulama adını bilmiyorsanız Zorin OS'te ana menü diye bir uygulama var uygulamaların içinde oraya girerek kategorilere ayrılmış bölümlerden o uygulamayı bulup işaretleyip yandaki sil kutucuğuna basın.
Bu komut olmadan arayüzden yapmak mümkün mü zira başka uygulamalarda var silmek istediğim uygulamanın görünen ismini yazınca direk oluyorsa sıkıntı etmem ama eğer olmuyorsa arayüzden nasıl yapılabilir?

Sisteminize kurulu olarak gelen synaptic package manager üzerinden de kaldırabiliyorsunuz diye biliyorum hocam. Arayüzü bi tık karışık gelebilir size ama.

Sistemde kurulu gelmiyor yükledim ve bayağı haklısın karışıklık konusunda.
İşte o yüzden terminal kodu yazdım hocam ilk. :D İnternette ingilizce araştırırsanız bulabilirsiniz nasıl kaldırılacağını bende tam olarak bilmiyorum.

İşte o yüzden terminal kodu yazdım hocam ilk. :D internette İngilizce araştırırsanız bulabilirsiniz nasıl kaldırılacağını bende tam olarak bilmiyorum.

Eyvallah sağ olasın araştırmak yerine termnal daha mantıklı ezberliyim ben şu kodu.

Bir uygulama silmek için sudo apt purge (uygulama) komudunu girmelisiniz. Uygulama yerine Firefox olmazsa Firefox-esr yazmayı deneyin.

Bununla birlikte arayüzden terminade girilmesi gereken uygulama adını bilmiyorsanız Zorin OS'te ana menü diye bir uygulama var uygulamaların içinde oraya girerek kategorilere ayrılmış bölümlerden o uygulamayı bulup işaretleyip yandaki sil kutucuğuna basın.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-07-22 17-31-56.png
    Ekran Görüntüsü - 2024-07-22 17-31-56.png
    69,3 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı