Çözüldü Zorin OS çözünürlüğünden dolayı ekran sığmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

510371

Hectopat
Monitörümün çözünürlüğü normalde 1400x900 ama ayarlarda maksimum 1024x768 vardı, ChatGPT'den yardım alarak terminal üzerinden 1400x900 yaptım ama bu sefer ekranın sol tarafı sığmıyor ve sağ tarafında boşluk yani siyahlık var, sağ tarafın bir kısmını kullanamıyorum. Nasıl düzeltebiliriz bu durumu?
Not: Windows'ta aynı çözünürlükte ekran tam olarak sığıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam her monitörde bu tarz bir ayar bulunur genelde. Mesela benim cihaz Samsung televizyona bağlı. Resim boyutu olarak geçiyor. Sizde farklı bir isimde görünüyor olabilir.
Monitör ayarlarına girip baktınız mı ?
Bazı monitörlerde ekranı genişletme daraltma ayarları oluyordu.
Ayrıca varsa herz ayarlarına da bakın. Belki farklı herz seçerek de çözülebilir.

Monitör ayarlarına girip baktınız mı?
Bazı monitörlerde ekranı genişletme daraltma ayarları oluyordu.
Ayrıca herz ayarlarına da bakın. Belki farklı herz seçerek de çözülebilir.

Monitör ayarlarında öyle bir ayar yok, monitörüm 60 Hertz ve ayarlarda da 60 Hertz'e ayarlı.

Hocam her monitörde bu tarz bir ayar bulunur genelde. Mesela benim cihaz Samsung televizyona bağlı. Resim boyutu olarak geçiyor. Sizde farklı bir isimde görünüyor olabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_0664.jpeg
    169,1 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_0665.jpeg
    142 KB · Görüntüleme: 38
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…