Zorin OS ekran kaydırırken ekran titriyor

kullanici32

Decapat
Daha fazla  
Lenovo S145 10. nesil Intel ekran kartlı PC'de ekranı yukarı aşağı kaydırınca yazılar titriyor ve 3-4 dakikada bir Chrome sekme bölümünde beyaz bir şey pır pır edip kayboluyor, nette pek bilgi bulamıyorum. NVIDIA ekran kartlı cihazlarda oluyormuş genelde ama benimki Intel, bu durumu nasıl çözebilirim?

Edit:
Ekran yakınlaştırma %125 idi %100 yaptım titreme düzeldi ama buseferde yazılar ve simgeler çok ufak nasıl olacak şimdi yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Yazı boyutun artırmayı denesene. Hangi masaüstü ortamı.

Yazı boyutun artırmayı denesene. Hangi masaüstü ortamı.

Zorin OS kullanıyorum genel Linux bölümünde konu açtım ama buraya taşındı konu.
Ben şimdi erişilebilirlik ayarlarından büyük metin açtım yazılar iyi oldu fakat simgeler başlat ekranı biraz ufak gibi kaldı artık şimdilik idareten kullanacağım.
Alışmaya çalışıyorum Linux'a ama bebceremeyip dönecek gibiyim

inxi -Gaa çıktısını atar mısın terminalden?
Kod:
Graphics:
     Device-1: Intel vendor: Lenovo driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0
      chip ID: 8086:8a56
      Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: i915 compositor: gnome-shell
      v: 3.38.4 tty: N/A
      OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics (ICL GT1) v: 4.6 Mesa 21.2.6
      direct render: Yes

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi dağıtım demedim hangi masaüstü ortamı dedim.

Hangi dağıtım demedim hangi masaüstü ortamı dedim.

Bilmiyorum ki gnome'mi acaba, compositor: gnome-sehell yazıyorda? Ben direk standart Zorin OS 16.2 Core sürümünü indirdim kurdum.
Zaten Linux hakkında zerre bilgim yok denilebilir aslında, hangi hatayla karşılaşırsam veya bir program vs lazımsa direk Google'a yazıyorum ve ne talimat verilmişse kopyala yapıştır yapıyorum
Sanırım buralarda fazla barınamayacağım gibi.
evet hayal ettiğin her şeyi yapılabiliyor tüm kontrol sende ama ben daha hazır hayal edilmişleri bile yükleyemiyor/düzeltemiyorum
Keşke zamanında Windows'u hiç görmeseydim ve ilk PC kullanımım bir Linux olsaydı...

Gnomedir. Hocam birde Linuxa zamanla alışacaksınız. Bende ilk zamanlarımda öyleydim. Gnome Tweak kurup oradan kurcala yazı boyutu gibi bir şey olması lazım. Onu artır yazılar büyür.

Bakın biraz daha alışın 4-5 ay daha kullanın. Sonra arch kurun. Arch kurulumu çoğu şeyii öğretiyor. Forumda rehberi var.

Gnome Tweaks için bunu çalıştırın:
Bash:
sudo apt install gnome-tweak-tool

Tamam bir kurcalayayım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…