Zorin OS kurulur mu?

Fastboot’u bulamadım.
Windows'ta iken powershell'i yönetici hakları ile açın ve
Kod:
powercfg /h off
ile fastboot'u kapatın. Yeniden açmak isterseniz vermeniz gereken komut
Kod:
powercfg /h on
şeklinde olacak.
Linux'u kurduğunuzda fastboot açık iken, Windows'un kurulu olduğu ntfs disklerini sadece okuyabilirsin, yazma yapamazsınız. Fastboot kapalı iken ntfs disklerine hem okuma hem yazma yapabilirsiniz.

Windows'a geri döneceğim. Hiç sevmedim. Masaüstünde bilgisayarım özelliği yok. Aygıt Yöneticisi yok.

Bilgisayarım özelliği ne anlamadım.
Aygıt Yöneticisi var siz aramamışsınız.

Bir sorun veya eksiklik ile karşılaştırdığınız zaman çözüm için arayışa çıkmayacaksanız evden bile çıkamazsınız.

Hocam masaüstünde bilgisayarım simgesi var onu kastettim. Girince sabit diski ve diğer diskleri gördüğümüz simge.

Evet ama hiçbir şey Windows'taki gibi görünmüyor. Masaüstüne o simgeyi atamıyorum. Bazı uygulamalar var onları masaüstünde değil görev çubuğunda sabit kalsın istiyorum.

Birebir aynı olmasını bekleyemezsin. Ben klavye değiştirmeye benzetiyorum.
GNOME arayüzü sizin için iyi bir seçim olmamış bence.
İkonlar için simge paketi kurabilirdiniz.
Kubuntu deneyin canlı ortamını iyi kullanın veya bir sanal makinede deneyin.
Kubuntu, Ubuntu ile plasma masaüstü ortamını kullanır ve yine Ubuntu tarafından dağıtılır.

Teşekkürler hocam yardım için. Windows’a geri döndüm. Zaten PotPlayer olmaması canımı sıkıyordu. VLC zaten kötü bir oynatıcı. Hadi yok diye kurdum ama PotPlayer gibi pratikliği yok. Ondan sonra çok kötü geldi. iTunes desen o da yok. 3Tools kurayım dedim o da yok. Dedim bari oyun bakayım. Oyun oynamam öyle fazla ama tek oynadığım oyun NFS: HP idi. Steam hesabından baktım o da Linux için yokmuş. Oyun konusu da bardağı taşıran son damla oldu. Windows gibisi yok. Geri döndüm kafam rahat. Linux mu? Bir daha asla!

NFS: HP Linux'ta oynanabiliyor hocam sadece ayarlardan Proton'u aktifleştirmeniz lazım. Tamam potplayer'a alışmış olabilirsiniz ama VLC Kötü bir oynatıcı kessinlikle değil be hocam. iTunes'un Linux için istemcileri var ve sanırım wine ile de açılabiliyor. Sonuçta işletim sistemi değiştirmişsiniz alıştığınız çoğu şey Linux'ta olmayabilir veya farklı yollarla ulaşılabilir keşke daha çok araştırma yapsaydınız geçmeden önce, sağlık olsun.

Hocam işte bunu sevmiyorum. Niye bir şeyi aktifleştirmekle uğraştırıyor? Windows’ta böyle bir saçmalık yok. Steam’e girince oyunu tak diye indiriyorum bitti gitti. Kullanıcı dostu ve pratik. Hadi aktifleştirmem gerekiyor sistem niye bana oyunu kurabilmem için bunun uyarısını vermiyor? Kullanıcıya bunun uyarısını vermek zorunda. Bunu kurmak için şu ayarı aktif edin gibi bir uyarı vermesi gerek ama yok. VLC’nin arayüzü çok kötü hocam. PotPlayer’dan önce KM kullanıyordum fakat o bozunca PotPlayer’a geçtim. Yıllardır da kullanıyorum. Ben araştırmayı severim ama uğraştırmasını sevmiyorum. Linux maalesef kullanıcı dostu gelmedi. Abi ben Google’a girince o uygulama için For Linux ibaresi yazacak. Yok şunu yok bunu kur yok bunu aktif et. Bu ne abi? Nerede kullanıcı dostu nerede pratik? Uğraşamam hocam öylesiyle. Windows’ta böyle şeyler yok. Linux ham bir işletim sistemi. Windows gibi pişmiş her şey elinin altında olan hazır bir işletim sistemi değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…