Zorin OS'a geçilir mi?

Daha önce Linux Mint kullandım. Ama hiç sevmedim eskimiş arayüzünden dolayı şimdi de Zorin OS'a geçmek istiyorum. Çok fazla oyun oynamıyorum, oynarsam da crack oyun ve Minecraft oynuyorum. Güzel gözüküyor ama açıkçası ama bilgisayarımda çalışır mı diye terreddüt ediyorum.

Lenovo IdeaPad Slim 3
AMD Ryzen 5 7520U.
AMD Radeon 610M.
16 GB DDR5.
512 GB SSD.

Bence kötü bir OS , direkt az oyun oynuyor ve düz takılıyor isen Arco Linux Light paketi tavsiye ederim hem baya basit kurulumu hemde kurulumda bir sürü araç ve uygulamaları indirmeye olanak sunması ile baya rahat kurulum yapıyor. Tek tek indirmek zorunda kalmıyorsun. Üstüne Arch tabanlı olması da + sı.

Daha önce Linux Mint kullandım. Ama hiç sevmedim eskimiş arayüzünden dolayı şimdi de Zorin OS'a geçmek istiyorum. Çok fazla oyun oynamıyorum, oynarsam da crack oyun ve Minecraft oynuyorum. Güzel gözüküyor ama açıkçası ama bilgisayarımda çalışır mı diye terreddüt ediyorum.

Lenovo IdeaPad Slim 3
AMD Ryzen 5 7520U.
AMD Radeon 610M.
16 GB DDR5.
512 GB SSD.
Rahat çalışır.
Kurmak istiyorsanız kurabilirsiniz.

Crackli oyunları Wine veya Lutris gibi programlar ile çalıştırabilirsiniz.

Bir Linux dağıtımı kurmak istiyorsan sadece Ubuntu ya da Kubuntu. Modern ve kullanıma hazır gelirler.
Zorin OS gibi Ubuntu'yu alıp temalayan dağıtımlara hiç bulaşma. Ubuntu'dan daha iyisini yaptıkları yok.

USB belleğine dağıtımın .iso dosyasını yaz ve başlat, az bir süre sonra test ortamı açılacak orada wifi, bt ve aklında kalan donanımları rahatça test edebilirsin.
Ayrıyeten bir sürücü arayışına girmene gerek kalmayacaktır diye düşünüyorum, Linux'ta bir çoğu cihazın sürücüleri hali hazırda yüklü gelir.

Oyunlar için bakman gereken yerler burası:
Platin, Altın ve Native oyunun çalıştığını belirtir. Çok düşük bir ihtimal de olsa oyunun ihtiyaç duyduğu bir yazılımı kurman gerekebilir. Bunlar genelde paylaştığım protondb sitesinde insanların yorumlarında bulabileceğin şeylerdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı