turtur scientifica
Centipat
Zorin OS'te Anaconda navigator kurdum. Terminalde Anaconda-navigator yazarak açabiliyorum fakat grafik arayüzünde Anaconda'yı göremiyorum. Bu durumu düzeltmek için ne yapmalıyım?
Masaüstüne gelip sağ tıkla ve terminali başlat daha sonranano anaconda_navigator.shyazarak bir komut dosyası oluştur ve içine şu satırları yapıştır, yapıştırmak için CTRL + Shift + v basman yeterli olur.
Bash:#!/bin/bash nohup anaconda-navigator &> /dev/null &
Daha sonra "CTRL + o" ve "CTRL + X" tuşlarına aynı anda basarak kaydedip çık. Oluşan sh dosyasına sağ tıkla ve altta çalıştırılabilir olarak ayarla seçeneğini seçip kaydet. Çift tıkladığında açılması gerekecek.
sudo nano /usr/share/applications/anaconda.desktop
[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Anaconda Navigator
Exec=(buraya başta oluşturduğumuz anaconda_navigator.sh dosyasını sürükleyin)
Terminal=False
Icon=python (şimdilik bunu yapalım çünkü ikon olmayabilir)
Type=Application
nano anaconda_navigator.sh yazarak bir komut dosyası oluştur ve içine şu satırları yapıştır, yapıştırmak için CTRL + Shift + v basman yeterli olur.#!/bin/bash
nohup anaconda-navigator &> /dev/null &
Masaüstüne gelip sağ tıkla ve terminali başlat daha sonranano anaconda_navigator.shyazarak bir komut dosyası oluştur ve içine şu satırları yapıştır, yapıştırmak için CTRL + Shift + v basman yeterli olur.
Bash:#!/bin/bash nohup anaconda-navigator &> /dev/null &
Daha sonra "CTRL + o" ve "CTRL + X" tuşlarına aynı anda basarak kaydedip çık. Oluşan sh dosyasına sağ tıkla ve altta çalıştırılabilir olarak ayarla seçeneğini seçip kaydet. Çift tıkladığında açılması gerekecek.
sudo nano /usr/share/applications/anaconda.desktop
[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Anaconda Navigator
Exec=(buraya başta oluşturduğumuz anaconda_navigator.sh dosyasını sürükleyin)
Terminal=False
Icon=python (şimdilik bunu yapalım çünkü ikon olmayabilir)
Type=Application
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.