Merhaba~Sırf elektrik diye zorla gönderdikleri lisede zorla her gün gidiyorum. Kendi tercihlerimi gizlice değiştirmişler. Artık bunaldım insanlardan.
Sırf komiklik olsun diye bir birine vuran, küfür eden o iğrenç liseye gitmek istemiyorum ama ailemi bir türlü ikna edemiyorum. Neymiş bilişime gidersem markette kasiyer olurmuşum. Tabii onlar nereden anlayacak ki okulda neler yaşadıkları mı? Hocalar zaten ayrı bir dert millet kapıya tekme atmasın diye teneffüsün bitiminde tuvalete gidiyorum, hoca hem azarlayıp hem de tokat atmaya çalışıyor. Olacak ismi bu? Tamam anladım mesleğin olsun falan ama gerçekten insan zevk almadığı olmak istemediği ortamda olurken çok rahatsız oluyor. Dakikalar saatlere dönüşüyor.
merhaba~
Eğer çok çok iyi bir puan yaptığın halde ailen yüzünden meslek lisesinde okumak zorunda kalıyorsan bu ekstra üzücü.
Ortalama bir puan yaptıysan da yine tercihin sana bırakılması gerekirdi ama ortalama bir yerde okumandan ziyade meslek edinmeni tercih etmiş ailen. Artık bu konuda yapılacak bir şey olmadığı için bence kafana takmamalısın.
Okulda ki insanlara gelecek olursak da ailene durumu daha açık bir şekilde ifade edersen bence anlayacaklardır.
Açığa geçmeye soğuk bakmıyorsan açığa da geçebilirsin o şekilde de bilişim alanından ilerleyebilirsin.
İşin zor, bilmiyorum ben kendi isteğim ile meslek lisesine gittim sözde "İstanbul'un en iyi meslek lisesi" diye bahsediliyor kendisinden. Bilişim bölümü öğrencisiyim ve meslek liselerinde gerçekten bölüm fark etmiyor. Düşününce çok sorun olmayacak bir bölümde normal senin gibi insanlarla karşılaşacaksın gibi geliyor ama resmen hapishane, senin söylediğin gibi bir sürü iğrenç insan var. Hocalar, müdürler tarafından fark ediliyor fakat artık alışılmış, kimse kimseye bir şey demiyor ve düzeltmeye çalışmıyor, resmen tuvalette en az 30 kişinin sıkışıp her teneffüs sigara içmesine izin veriyorlar tüm bina da sıkışıcağın tuvalet arıyorsun uzattım kusura bakma fakat sana tavsiyem eğer bulabiliyorsan zararı olmayan düzgün 1 kişi bile bulabilirsen şansınadır. Ben bu konuda biraz şanşlıyım iğrenç insanlar ile göz teması bile kurmuyorum sınıfım dahilinde bile olsa. Zararsız insanlar ile yaşam üçgeni kurup hayatta kalmaya çalışıyoruz meslek lisesinde.Sırf elektrik diye zorla gönderdikleri lisede zorla her gün gidiyorum. Kendi tercihlerimi gizlice değiştirmişler. Artık bunaldım insanlardan.
Sırf komiklik olsun diye bir birine vuran, küfür eden o iğrenç liseye gitmek istemiyorum ama ailemi bir türlü ikna edemiyorum. Neymiş bilişime gidersem markette kasiyer olurmuşum. Tabii onlar nereden anlayacak ki okulda neler yaşadıkları mı? Hocalar zaten ayrı bir dert millet kapıya tekme atmasın diye teneffüsün bitiminde tuvalete gidiyorum, hoca hem azarlayıp hem de tokat atmaya çalışıyor. Olacak ismi bu? Tamam anladım mesleğin olsun falan ama gerçekten insan zevk almadığı olmak istemediği ortamda olurken çok rahatsız oluyor. Dakikalar saatlere dönüşüyor.
Aynen dostum, her şey bu kadar toz pembe ve kolay olsaOnlar senden gizli tercihini değiştirmiş sende onlardan gizli nakil aldır en olmadı çıkış kavga et annenle babanla.
Normal şartlarda Meslek Liseleri diğer Liselere kıyasla daha tertipli ve Disiplinli olur çünkü Öğrenci sayıları diğer Liselere kıyas kat ve kat fazladır yani öğrenci ihtiyaçları yoktur tersine öğrenci fazlalıkları vardır bu sebepten çoğunlukla uzaklaştırma ve atma cezası vermekten çekinmezler kısacası caydırıcı cezalar verirler. Bu konuyu müdürünüzle veya sınıf öğretmeniniz ile görüşebilirsiniz. İlk başta bölüm öğretmeninize söyleyin sonuç çıkmazsa müdüre gidin.Sırf elektrik diye zorla gönderdikleri lisede zorla her gün gidiyorum. Kendi tercihlerimi gizlice değiştirmişler. Artık bunaldım insanlardan.
Ailenle konuşmadan maalesef alan değiştiremezsin yaşından dolayı bu yüzden ikna etmek yönünde çaba sarf etmelisin.300'e yakın bir puan aldım normalde bilişime gidecektim ancak benden habersiz tercihlerimi değiştirmişler.
Aynen dostum, her şey bu kadar toz pembe ve kolay olsaoldu olacak evi terk etsin. Ne kadar saçma sapan şeyler yazılıyor.
Yapabileceğin tek şey eğitimin ve öğretim hayatını bitirmeye çalışmaktan başka bir şey değil. Bu tarz bir aile ve okul ortamı ile çok zor olacaktır ama başka şansın ne yazık gibi duruyor.