Zorunlu askerliği saçma buluyorum

Çok mantıksız bir düşünce, @sukuterkopke hocamın da dediği gibi erkeklerde kadınlara göre yaratılıştan gelen fiziksel ve psikolojik bir güç var. Günümüz Dünya'sında da birçok devlet var ve bu devletler de yeri geldiğinde savaşabilir. Ülkelerde büyük savaşlara yetecek kadar fazla profesyonel asker olamaz, bu yüzden savaş çıktığında savaşmaya uygun olan erkeklerin az da olsa altyapısı olması çok doğru bir sistem.

Son düzenleme:
Sizce neden zorunlu askerlik olmalı?
Sabır, disiplin vs. gibi şeyler katabilir bir kişiye. Ancak ordaki durumu görmeden çok konuşmak da istemiyorum. Eğer bize anlatıldığı gibiyse çok garip duygular yaşayacağımı düşünüyorum ben şahsen.

Bir insanı rızası dışında bir yerde bulundurmak sizce ne kadar doğru?

6 ay elime silah verip atış talimi yaptırıp, hayatta kalma yöntemlerini öğreteceklerse ben tamamım, savaş çıktığında, diş fırçasıyla tuvalet temizlemeyeceğiz herhalde. İlla hepiniz bir şekilde birilerinin askerlik hikayesini dinlemişsinizdir. Benim duyduklarım dayak, hakaret ve 3 el ateş ettikten sonra amelelik dışında bir şey değildi.

Bir insanı rızası dışında bir yerde bulundurmak sizce ne kadar doğru?
Maalesef her şey insanın istediği gibi olamaz. Günümüzde her insan bir devlete bağlı ve bu devletin kurallarına da uymak zorunda. Devlet sana hayatın boyunca hizmet ediyorsa sen de yeri geldiğinde devlete hizmet edeceksin.

Aynen komşularımız İsviçre, Hollanda ve biz bunu düşünüyoruz. Zorunlu askerliğin en çok gereksinim duyulduğu ülke Türkiye'dir. Nereden geldiğinizi unutmayın atalarınızı iyi tanıyın, 6 ay yatağınızdan uzak olmak sizden bir şey eksiltmez. İstemiyorsan verirsin parasını. Askerliğini mevcut hükümete ya da başka bir ideolojiye/zümreye yapmıyorsun Türklüğünün zekatını veriyorsun.

Doğru ama maalesef eski dönemlerden kalma bir alışkanlık bu. Kimse asker olmasın herkes güllük gülistanlık yaşasın isteriz. Ama olmuyor.

Bir savaş çıksa burada sadece profesyoneller gitsin diğerleri gitmesin gibi bir ayrım yapılamayacak. Şahsen bende askerliğin bu dönemde gereksiz olduğunu düşünmekteyim. İnsanlar kariyerine ve geleceğini kurmaya odaklanmışken bir de bunun başa çıkması biraz uğraştırıcı oluyor.

Bir bakıma devletin ve milletin bağımsızlığı için silah eğitimi şart. Vatan sevgisini aşılamak şart. Ama askerlik ehhh....

Devletin bize hizmet ettiği mantığını saçma buluyorum çünkü bu hizmetleri karşılaması için gerekli olan parayı bizim paramızdan yani bizim vergilerimizden karşılıyor. İnsan devlet için değil, devlet insan için olmalı.

Türk değilim.

Ayrıca ulusalcılığı saçma buluyorum, yine söylediğim gibi bir insanı rızası dışında alıkoymak saçma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…