Zorunlu askerliği saçma buluyorum

Yoksa beni ne ilgilendirir birisi zorunlu askerliği istemiyor diye Türk olmaktan çıkar mı

Çok fazla toxic olanlar vardı forumda ve başka platformlarda. Askerlik yapmayı sevmeyenler veya yapmak istemeyenler olduğu için bende sende o yüzden adamı linçliyorsun sandım. Bende üstte fikrimi belirtmiştim. Bence zorunlu askerlik olmalı ama 1 veya 2 ay. 6 ay biraz fazla.

Benim takıldığım yer insanların robot gibi "Profesyonel askerliğe geçilmeli" demeleri. Yahu profesyonel askerliğe geçiş dediğimiz olaya başlanalı 10 sene oluyor. Ordunun büyük bir kısmını sözleşmeli personeller oluşturuyor ne sanıyorlar bunlar profesyonel orduyu. Profesyonel diyince başka bir şey anlıyorlar herhalde.

Ülke işgal altında olduğunda, sen evinden dışarı çıkamazken, dışarıda insanlar vatanlarını kurtarmak için ölürken. Senin daha iyi bir hayat yaşaman için ölen "Benim Atalarım"ın yaşadığı topraklarda borcunu ödemeyip saklanacak mısın? O zamanda mı Türk değilim diyeceksin. Türk değilsen burada yaşamana gerek yok zaten. Senin rahat rahat evinde oturup bu foruma yazı yazabilmen için ölen Atalarım da zorunlu askerliği saçma buluyorum deseydi şuan bu şekilde yazı yazabiliyor olacak mıydın? Milli Mücadelede şehit olan insanlar zorunlu askerlik saçma vatanı profesyonel askerler korusun deseydi gerçekten sen hala burada bulunabileceğini düşünüyor muydun? İngilizlerin köleliğini yapardın sadece. Seni aralarında sektire sektire kullanırlardı. Güney cephemizin kurtulmasının tek sebebi yerli halktı. Belki onlarda sadece 6 ay askerlik yaptılar. Hatta belki hiç yapmadılar. 15 16 yaşındaki çocuklar, kadınlar, hatta 6 7 yaşlarındaki kişiler ve erkekler bile orada senin bu hayatı yaşayabilmen için öldüyse burada yaşadığın hayata itiraz etmen için değil, o zamanki şartlarda yerine getirilebilecek en iyi şekilde senin geleceğini inşa etmek için çalıştılar. Senin üstünde o çocukların ve o insanların hakkı var. İstediğin kadar zorunlu askerliği saçma bulabilirsin. Sadece söyleyeceğim tek şey var. Vatan elden gidiyorken hayatında silah tutmamış, cephane taşımayı bilmeyen insanlar mı ayak bağı olacak yoksa 6 ay bile olsa askerlik yapıp orada bir şeyler çok küçük bir şey bile olsa bir şey öğrenmiş insanlar mı ayak bağı olacak? Eğer o insanlar olmasaydı güzel kardeşim, sen ne şuan evinde rahat uyuyabilirdin, ne de herhangi bir faaliyetini yerine getirebilirdin...

Bu vakitte güzel güzel internette dolaşabiliyorsanız bu kişiler sayesinde değil mi zaten? En azından silah tutmayı, savunmayı öğreniyorlar. Gidince tuvalet temizletiyorlar, çaycılık yaptırıyorlar demeye gerek yok boşuna. Bunu da geçtim askerlik çok fazla şey katıyor insana. Disiplin, temizlik, kondisyon, saygı vb. bir çok şey açısından gelişiyorsunuz, gerçekten "adam" oluyorsunuz bir nevi. Bu ülke için binlerce insanımız şehit olmadı mı? Sırf onları anlamak için bile yapılabilir.

Hocam Türklerde ordu-millet anlayışı var. Herkes asker sayılıyor.

Hocam sakin ahahaha. Şuan savaşta mıyız? Ülkeye sadece askere giderekten faydalı olunabilecek düşüncesinden çıkın artık. Öğretmen olarak genç nesilleri eğitebilirsiniz, Girişimci olarak ülkemizi uluslararası alanlarda temsil edebilirsiniz, veya sokakta simit satarak hizmet edebilirsiniz. Askerlik? Tuvalet temizlemek, patates soymak?

Askerlik elbette bizim ülkemiz açısından önemlidir hatta sizin gibi milyonlarca böyle düşünen insan vardır. Geçilsin profesyonel askerliğe, siz de hem meslek olarak yapın hem de ülkenize hizmetinizi askerlik yolu ile edin.

Aynen kardeşim 6 ay da komando olup ülke koruycaklar işgal olursa.

Mutfakta 6 ay boyunca patates soymak askerlikse kredimi çekerim bedelli askerliğe giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…