Zorunlu askerlik süreci nasıl işler?

Buğra Ürer

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu yılın sonunda koü elektrik mühendisliğinden mezun olacağım. Askerliğimi mezun olduktan hemen sonra direkt olarak yapmak istiyorum ancak bedelli askerlik parasını karşılayamam. Bedelli yapamazsam süreç nasıl işleyecek? İnternette ilk 6 maaşsız(kısa dönem),isteğe bağlı olarak da 6 ay(uzun dönem) sonrasında asteğmen olarak maaşlı askerlik yapıldığı yazıyor. Doğru mu yanlış mı kafam karıştı açıkçası aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam tecil süren bitene kadar askerliğe gitmeyebilirsin. Sonuçta üniversiteye başladığın yıldan itibaren 10 yıl boyunca muafsın, gitmiyorsun. Okul bittikten sonra çalışıp, paranı kazanıp da bedelli yapabilirsin. 10 yıl boyunca gitmeyip tecilin bitince de gidebilirsin ya da istiyorsan ne zaman rahat edersen tecili bozarsın zaten askerliğe çağırma ayları geldiğinde sana tebligat gelir. O süre içerisinde acemi birliğin belli olur, oraya gidip askerlik şubesine gidip askerliğini yapacağını söylersin. Askerlikte ücret alma da 12 ay boyunca askerlik yaparsan oluyor diye biliyorum ve 12 ay yapmak için de sınavı var diye biliyorum.

6 aylik yapman bence en gereksizi 4 yillik muhendislik mezunusun astegmen olarak basvur sansliysan 1.5-2 aylik egitimden sonra (topcu vs. gelirse egitim 3 aya kadar uzuyor) kitaya atanirsin 10 ay tegmen maasi alirsin su an nereden baksan 60K yapiyor. 10 ay calisir parani biriktirirsin en azindan dondugunde ise girme surecin uzarsa kimseye eyvallahin olmaz, ise girersen de kendine bir motor ya da araba cekersin.

Diyelim ki 12 aylık uzun dönem çıktı,askerde kalıcı olarak kalabilmek için 12 ay uzun dönem sonrasında bir sınava girmem gerekli mi?Muvazzaf sınavı var diye biliyorum ama tam da emin değilim.

Aslında hem gençken askerliği aradan çıkarmak hem de denizcilikten askerde kalıcı olmak istiyorum o yüzden

Aslında hem gençken askerliği aradan çıkarmak hem de denizcilikten askerde kalıcı olmak istiyorum o yüzden

Deniz ve hava mumkun degil onu soyleyeyim. Oralara alim milyonda bir olur hatta karaci oldun topcu vs. olarak bile girmen cok zor yuzde 90 piyade aliniyor cunku onun da hamalligi cok tabi. Iyi yerleri MSU'luler kapatiyor zaten. Astegmen olarak yap baktin cok zor devam etmezsin biriktirdigin para yanina kar kalir baktin seviyorsun devam edersin. Yalniz dedigim gibi piyadeler subay da olsan askeriyenin en agir islerini yaparlar maalesef. Yuzbasi olana kadar burnun surtulur.

Eyvallah sağ olasın,asıl iş askerlik zamanı belli olacak kalıp kalmayacağım.Nasip tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…