Zorunlu Askerlikten Kurtulmanın Bir Yolu Var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zihniyetle geliyorum. Çünkü buradaki insanların gencecik oğulları oralarda ölürken sen zibidi zibidi "Hümanistim ben yeaa, ne gerek var askerliğe" diye gezemezsin.
Buradaki insanlar vatan için mi ölüyorlar yoksa birilerinin keyfi için mi? Zorunlu askerlik kadar saçma bir şey yoktur.

Merhaba. Askere gitmek istememenizle ve bu konuda tavsiye almak için konu açmanızla hiçbir problemim yok. Şahsen ben de zorunlu askerlik uygulamasına karşıyım. Lakin;
Tabii Türkiye değil oralar "çöp'' insanları şartsız alıp, onları 1 sınıf vatandaş yerine koyup kendi vatandaşına 2. sınıf davransın.
Bunu başkalarını aşağılamadan yapmanızı dilerdim. "Çöp insan" gördüğünüz o kişilere İnşallah bir gün muhtaç olursunuz.

Son düzenleme:
Savaştan kaçanlar insanlar ne peki? Bir yanda bizim şanlı tarihimiz, bir yanda onlar. Arkadaşa beddua etme amacınız nedir? Askerlik konusunda haksız olabilir, ama o insanlar konusunda haklı. Benim 12 sene okuyan vatandaşım sınava girsin, onlar ise bedavadan. Mantıklı mı sizce?

Son düzenleme:
Askerlik konusunda haksız olabilir, ama o insanlar konusunda haklı. Benim 12 sene okuyan vatandaşım sınava girsin, onlar ise bedavadan. Mantıklı mı sizce?
Hocam, sorun o değil. Bir grubu veya milleti veya her neyse sevebilirsin veya sevmeyebilirsin. Ama konuyu açan kişi kendisi için bir tavsiye isterken araya başkalarına hakaret sokuyor. Eğer mülteci sorunuyla ilgili konuşmak istiyorsa bununla ilgili bir konuya geçsin (bilmiyorum bu forumda izin veriliyor mu siyasi konulara). Olmadı, siyasetle ilgili bir forumda bu konuyu tartışsın. Burada tavsiye isterken araya hakaret sokmasın.

Not: Bence de konu iyi bir yere gitmeyecek. Kilitlenmesi hayırlı olur. Başka mesaj yazmayacağım.

Evet. Konunun kilitlenme vakti gelmiş.

@Recep Baltaş @Jira Rica etsem?
Neden? Neden yasak? Niçin yasak?
Bizlerin bir yarası mı var ki hemen ağzını- klavyesini kapatmaya çalışalım? Yoksa askerden kaçanlar fikir beyan etti diye vatan sahipsiz mi kalacak?
Zorunlu askerlik kadar saçma bir şey yoktur.
Sözkonusu vatan olunca, buna saçmalık değil vefa borcu denir Ama işte...
Keşke bu zorunluluk sadeca dayısı olmayan için geçerli olmasaydı

Şahsen 18 ay ve başarı da almış bir şekilde askerliğimi yaptım, lazım olursam yine severek giderim. Lakin herkes için adalet olmalı

Son düzenleme:
Bence firar et.
Şaka ama neden böyle bir konu açtın? Sen de kurtulamayacağını biliyorsun askerlikten. Vatan borcun bu hem. Askere gidip geleceksin. Başka bir kurtuluş yolun yok.
Konunun gidişatını değiştirip olayı daha başka yerlere çekmeye çalışanları da kınıyorum. Arkadaş kararsız kalmış. Onu doğruya yönlendirmek zorundayız bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…