Zorunlu staj bırakılabilir mi?

cemobabo

Centipat
Daha fazla  
Çalıştığım yerde Mobbing'e uğruyorum. Lise sonda staj yapıyorum. Başka iş yeri bulamazsam mobbing uğradığım yerde devam etmek istemiyorum. Ne yapmalıyım bu sene okulu bırakayım mı?

Stajı okulda yapamıyor musun?

Çalıştığım yerde Mobbing'e uğruyorum. Lise sonda staj yapıyorum. Başka iş yeri bulamazsam mobbing uğradığım yerde devam etmek istemiyorum. Ne yapmalıyım bu sene okulu bırakayım mı?
Mobbing olarak adlandırdığın şey, stres, baskı ve tempo olabilir. Yaşadığın şeyin mobbing olması için, en az 4-6 ay süren, yıldırma, küstürme odaklı, psikolojik şiddet, hakaret yer yer adaletsiz iş dağılımı, pasif agresif davranışlar, görmezden gelme, ihtiyaçları yok sayma vb. eylemlere maruziyet olması gerekir. Diyelim ki yaşadığınız şey gerçekten de uzun süredir böyle eylemler ve mobbing. Yine de okulu bırakmaktansa sonuna kadar devam edip kanıt toplayın. O staj elbet bitecek. Bitince gereken mercilere şikayet edebilirsin. Ama iş dünyası bu. Sorun sıkıntı hep olacak.

Stajı okulda yapamıyor musun?
Maalesef

O iş yerine çıkacağım dedim ve bu hafta gitmedim üstümü çoktan karalamışlardır.

Maalesef

O iş yerine çıkacağım dedim ve bu hafta gitmedim üstümü çoktan karalamışlardır.
Yaşadığın durumu, yapılanları ve sana olan davranışı, yazılı bir şekilde okula ve idareye ilet. Staj yerin değişebilir.

Yaşadığın durumu, yapılanları ve sana olan davranışı, yazılı bir şekilde okula ve idareye ilet. Staj yerin değişebilir.
Dedim bana yapılanları okul ve idaresi yardımcı olmuyor ben iş yeri bulacakmışım.

Dedim bana yapılanları okul ve idaresi yardımcı olmuyor ben iş yeri bulacakmışım.
Tamam sen bul çok da sorun değil. Çevreyle bi görüş, çekinme sor. Durumunu anlat. Farklı bir yer bul orada bitir stajı. Bu noktada okul bırakılırsa geleceğin de olumsuz etkilenir. Okulu bitir, mesleğini altın bilezik gibi tak koluna. Sonra ne yapmak istersen yine yap. Buraya kadar gelip onca zamanı boşa geçirmiş olma.

Şimdi herkes elemanı var bide bi ilçede sormam lazım çok kişiye sordum ama geri dönüş yok.

Bu yıl bıraktım diyelim seneye tedaş alabiliyor Nisan-Mayıs ta başvuru yapabiliyorsun

Şimdi herkes elemanı var bide bi ilçede sormam lazım çok kişiye sordum ama geri dönüş yok.

Bu yıl bıraktım diyelim seneye tedaş alabiliyor Nisan-Mayıs ta başvuru yapabiliyorsun
Tedaş alıyorsa iyi olur. Girerim kesin diyorsan olabilir. Ama olurda almazsa kafa ağrısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…