Zotac 1650 Super 80 derece olması normal mi?

SupremeMB

Hectopat
Daha fazla  
Selam.
Sistem:
i5 9400F.
Gigabyte B365M-H
Zotac 1650 Super. (2 fanlı)
16 GB RAM.
Kasa: Ekran kartım Apex - The Witcher 3 - GTA 5 - F1 2018 (ortalama 100 -150 FPS alıyorum) gibi oyunlarda sabit 80 derece oluyor. Sıcaklık fazla mı? Uzun vadede sorun oluşturur mu? İşlemcim Max 75 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam.
Sistem:
i5 9400F.
Gigabyte B365M-H
Zotac 1650 Super. (2 fanlı)
16 GB RAM.
kasa: Ekran kartım Apex - The Witcher 3 - GTA 5 - F1 2018 (ortalama 100 -150 FPS alıyorum) gibi oyunlarda sabit 80 derece oluyor. Sıcaklık fazla mı? Uzun vadede sorun oluşturur mu? İşlemcim Max 75 derece.

Zotac adamdır o bir yana yıllardır ekran kartı soğutma ve bord yapıyorlar GTX960 kullandım Zotac 60 dereceyi geçmiyordu 125Watt TDP'ye rağmen.

Hocam, kasa tam olarak mesh panel değil. 80 derece de çok yüksek değil. Afterburner ile fan hızını arttırarak deneyin. Sıkıntı olmaz hocam. Bu konuda rahat olun.

Zararı olacağını sanmıyorum ama daha düşük olmasında fayda var tabii. Afterburner programı üzerinden fan hızlarını kendiniz oyuna girmeden ayarlarsanız sıcaklıkta ciddi düşüş görebilirsiniz çünkü ekran kartı yük altına girdiği zaman değil, ısındığı zaman fanlarını çalıştırıyor.

Kasa soğutma olarak pek iyi gözükmedi bana.

Egzoz fan yoksa egzoz fan takmanı tavsiye ederim. Çok etkisi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0.42 ye kadar izlemen yeterli.

Öncelikle egzoz fan yoksa takın. Yine sıcaklık yüksek olursa, kasanın ön tarafı cam değil plastik ise delikler açıp arkasına toz filtresi yapıştırırsanız daha iyi hava alır. Kasanın önünde 3 tane fan var ama hava alamıyor. Yanlardaki delikler var yalnızca.

Kasanın önu kapalı galiba. Eğer öyle ise normal, uzun vadede çok sorun oluşturacağını düşünmüyorum.
Evet maalesef önü kapalı.Cevabınız için teşekkür ederim.
Zotac adamdır o bir yana yıllardır ekran kartı soğutma ve bord yapıyorlar GTX960 kullandım Zotac 60 dereceyi geçmiyordu 125Watt TDP'ye rağmen.
Markadan çok memnunum.Çok sessiz çalışıyor.
Sıkıntı çıkarmaz ancak daha düşük olabirdi. Yaklaşık 5 derece falan.
Mesela Gta5 Online'da max 75 derece oluyor ama apex vs. 80 derece olması canımı sıkıyor.
Hocam, kasa tam olarak mesh panel değil. 80 derece de çok yüksek değil. Afterburner ile fan hızını arttırarak deneyin. Sıkıntı olmaz hocam. Bu konuda rahat olun.
Cevabınız için teşekür ederim.Programı deneyeceğim.
Zararı olacağını sanmıyorum ama daha düşük olmasında fayda var tabii. Afterburner programı üzerinden fan hızlarını kendiniz oyuna girmeden ayarlarsanız sıcaklıkta ciddi düşüş görebilirsiniz çünkü ekran kartı yük altına girdiği zaman değil, ısındığı zaman fanlarını çalıştırıyor.
Teşekkür ederim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Egzoz fanı var ve son hızda çalışıyor.Ama sıcaklık yüksek gibi.
Öncelikle egzoz fan yoksa takın. Yine sıcaklık yüksek olursa, kasanın ön tarafı cam değil plastik ise delikler açıp arkasına toz filtresi yapıştırırsanız daha iyi hava alır. Kasanın önünde 3 tane fan var ama hava alamıyor. Yanlardaki delikler var yalnızca.
Egzoz fanı var . Kasamın ön camı çerçevesiyle beraber çıkıyor .En iyisi öyle kullanmalıyım .Cevabınız için teşekkür ederim.
Fazladan fan alıp taksam faydası olur mu ? Üstte 2 adet fan yeri var

Fazladan fan taksam yararı olur mu ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı