Selam dostlar yeni bir bilgisayar siparişi verdim bugün geldi ekran kartı hariç tüm parçaları takılmıştı sanırım böylede olması gerekiyor.
Sorunum şu ekran kartını anakart yuvasına takamıyorum ufak bir boşluk oluşuyor sorunun kasadan olduğunu düşünüyorum kasa sanırım biraz küçük. Parçaların isimlerini aşağı bırakıyorum.
Gigabyte B550 Gaming X V2 4733MHz(OC) RGB M.2 AM4 ATX anakart.
Sharkoon TK4 tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
Zotac GeForce RTX 3070 Ti AMP holo 8 GB GDDR6X 256 bit ekran kartı.
Üstteki fotoğrafta işaretlediğim yere takıyorum ekran kartını ama sığmıyor (ızgaraları çıkarttım).
Anakarttaki yuvaya oturunca klips kapanır. Kapandıktan sonra kasaya sabitlersin ekran kartını. Sabitleme aşamasında kasa ile ekran kartı arasında boşluk var gibi gelebilir ama vidalayınca düzelir. Sadece bir alt sıraya vidalamayın zorlayıp, kartı yere paralel hale getirip ilgili yerlere vidalayın.
Daha önce ekran kartı katmadıysanız bu tarz durum yaşamanız normaldir. Parçalar uyumlu gözüküyor ki sistemlerde uyumsuz yollama şansları yok. Ekran kartını takmak için biraz kuvvet uygulamak ve doğru açılarla bastırmak gerekebiliyor.
Anakarttaki yuvaya oturunca klips kapanır. Kapandıktan sonra kasaya sabitlersin ekran kartını. Sabitleme aşamasında kasa ile ekran kartı arasında boşluk var gibi gelebilir ama vidalayınca düzelir. Sadece bir alt sıraya vidalamayın zorlayıp, kartı yere paralel hale getirip ilgili yerlere vidalayın.
Fanlara dokunmadan çerçeveden bastırmanız gerekiyor yeterince güç uygulamıyor olabilir misiniz? Ayrıca yuvanın içinde bir şey olupolmadığını kontol edin. @kediseviyom videoda detaylı şekilde anlatılmış adımları uygulayarak tekrar dener misiniz
Fanlara dokunmadan çerçeveden bastırmanız gerekiyor yeterince güç uygulamıyor olabilir misiniz? Ayrıca yuvanın içinde bir şey olupolmadığını kontol edin. @kediseviyom videoda detaylı şekilde anlatılmış adımları uygulayarak tekrar dener misiniz
Hocam attığım fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim yer mavi olan yere çarpıyor bu yüzden oturtamıyorum
Videoda adam kasada ray sistemi vs. var diyor bende o yok
Hocam attığım fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim yer mavi olan yere çarpıyor bu yüzden oturtamıyorum.
Videoda adam kasada ray sistemi vs. var diyor bende o yok. Eki Görüntüle 1135516