Zotac 3070 Ti ekran kartı anakarta oturmuyor

kediseviyom

Picopat
Selam dostlar yeni bir bilgisayar siparişi verdim bugün geldi ekran kartı hariç tüm parçaları takılmıştı sanırım böylede olması gerekiyor.
Sorunum şu ekran kartını anakart yuvasına takamıyorum ufak bir boşluk oluşuyor sorunun kasadan olduğunu düşünüyorum kasa sanırım biraz küçük. Parçaların isimlerini aşağı bırakıyorum.
Gigabyte B550 Gaming X V2 4733MHz(OC) RGB M.2 AM4 ATX anakart.
Sharkoon TK4 tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
Zotac GeForce RTX 3070 Ti AMP holo 8 GB GDDR6X 256 bit ekran kartı.

Üstteki fotoğrafta işaretlediğim yere takıyorum ekran kartını ama sığmıyor (ızgaraları çıkarttım).

Doğru şekil de taktığınıza emin misiniz? Ekran kartının koruyucu plastik plakasını çıkardınız mı?

Anakarttaki yuvaya oturunca klips kapanır. Kapandıktan sonra kasaya sabitlersin ekran kartını. Sabitleme aşamasında kasa ile ekran kartı arasında boşluk var gibi gelebilir ama vidalayınca düzelir. Sadece bir alt sıraya vidalamayın zorlayıp, kartı yere paralel hale getirip ilgili yerlere vidalayın.

Daha önce ekran kartı katmadıysanız bu tarz durum yaşamanız normaldir. Parçalar uyumlu gözüküyor ki sistemlerde uyumsuz yollama şansları yok. Ekran kartını takmak için biraz kuvvet uygulamak ve doğru açılarla bastırmak gerekebiliyor.

Taktıktan sonra klips sesi geliyorsa sabitleyince boşluk kalmaz.

Hocam sorunum şu ekran kartını yuvaya oturtamıyorum haliyle klipsde kapanmıyor. Çok az bir boşluk kalıyor fotoğraf çekebilirsem birazdan atacağım.
Çekemedim hocam net bir şekilde gösteremiyorum.

Hocam sorunum şu ekran kartını yuvaya oturtamıyorum haliyle klipsde kapanmıyor. Çok az bir boşluk kalıyor fotoğraf çekebilirsem birazdan atacağım.

Fanlara dokunmadan çerçeveden bastırmanız gerekiyor yeterince güç uygulamıyor olabilir misiniz? Ayrıca yuvanın içinde bir şey olupolmadığını kontol edin.
@kediseviyom videoda detaylı şekilde anlatılmış adımları uygulayarak tekrar dener misiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam attığım fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim yer mavi olan yere çarpıyor bu yüzden oturtamıyorum
Videoda adam kasada ray sistemi vs. var diyor bende o yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…