Zotac 3070 Ti Trinity FurMark'ta siyah ekran verdi

Volkn

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3600 Mhz
Ekran kartı
Nvidia Zotac 3070ti Tirinty
Anakart
Gigabyte b450m h
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600
Arkadaşlar merhaba. Sistemi ileriye dönük güncellemek için yaptığım kalkışma sonucu ekran kartını Zotac 3070 Ti olarak güncelledim ve yine sıfır NZXT 750W 80 bronz PSU aldım. Dün akşam sisteme ilk startı verdim. FurMark testi yapmak istediğimde 3 kez test sırasında ekran karardı, sonra bir kez de oyunda karardı. PC'yi bu süreç içinde yeniden başlattım. Sonra toplam 7 dk FurMark testi 2K MSAA 8X Full ekran yine aynı 6 dk FurMark testini sorunsuz tamamladım. Sonra bir test daha yaptım, resmini attığım test, o da sorunsuz bitti. Sonra Dying Light 2 2 k Ultra ayarlarda DLSS kalite modunda oynadım. %97 %99 ekran kartı kullanım Max 71 derece gördüm. Peki anlamadığım ilk başta 3 4 kez oyunda FurMark testinde siyah ekran neden aldım? Kartta sorun var mıdır? Varsa devam etmez miydi? Acaba test programında ya da güç kaynağına... Onu da sıfır aldım. Yeni taktım. Bir sorun mu vardı?

Dosya Ekleri

• IMG-20230608-WA0033.jpeg
    IMG-20230608-WA0033.jpeg
    442,3 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Sorunuzun cevabını bilmiyorum fakat 2018 yılının sonuydu sanırım Zotac 1650 amp edition diye bir kart almıştım yurtdışından. Kurulum ardından birebir aynı problemi yaşamıştım. Yurtdışı olduğu için moralim bozulmuştu vs. Ozamandan bu yana kullanmaktayım (şuan iş yerim deki kasada kullanıyorum). Sonrasında herhangi bir sorun yaşamadım. Belki yazılımla alakalı olabilir yaşadıklarınız, oda zaten güncelleme geliyor sık sık düzelecektir.

Merhaba,
Sorunuzun cevabını bilmiyorum fakat 2018 yılının sonuydu sanırım Zotac 1650 AMP Edition diye bir kart almıştım yurt dışından. Kurulum ardından birebir aynı problemi yaşamıştım. Yurt dışı olduğu için moralim bozulmuştu vs. O Zaman'dan bu yana kullanmaktayım (şu an iş yerimdeki kasada kullanıyorum). Sonrasında herhangi bir sorun yaşamadım. Belki yazılımla alakalı olabilir yaşadıklarınız, oda zaten güncelleme geliyor sık sık düzelecektir.

Dostum bende ki bu kart da sıfır kart bir dostdan aldım uyguna şöyle ki değişim kartı yani arkadaş kart alıyor arızalı çıkınca firma değiştiriyor o da hiç kullanmayıp satmak istiyor ama şüphem oldu ilk başta ama her şey belgeli yerine sıfır kartın verildiğine dair endeks bilişimden belge var yani ilk başta yapması sonradan yapmaması ilginç ve can sıkıcı bir olaydı açıkçası ilk başta neden yaptı bende bilmiyorum umarım bir daha yapmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı