Zotac 4070'Ti sorunları

Ramazan65546

Hectopat
Şu anda bu yazıları yazarken bile RGB ışığının kendi kendine değişmesi size başlangıçtan bir fikir versin. Konuya gireyim.

Mart ayında bir Zotac 4070 Ti aldım, başlarda kullandığımda bilgisayarı açıyorum kullanıyorum bir işim çıkıyor kalkıp gidiyorum geldiğimde bir bakıyorum kart 80 derece. Haydi diyelim bilgisayarımda virüs var ve kartımı kullanıyor bunu düşünerek tekrar bu durumu yaşadığımda fan açmaya çalıştım fanlarını kendi programı veya Afterburner programından açamadım. Format attım bilgisayara herhalde driver çakışması gibi bir şey oldu dedim ve düzeldi sorunum.
Video örnek 1 Video örnek 2

Sonraki sorunum ekran kartı RGB ışıkları berbat şekilde yanıyor beyaz istiyorum mavi gibi bir renk çıkıyor haydi neyse diyorum ayarlama yapıyorum kafasına göre RGB ışıklarını değiştirebiliyor ve bazen geri düzeltmeye çalıştığımda beni dinlemiyor.

Bir sonraki konu 7 Days to Die oyununu oynuyordum birden ekran gidip gelmeye başladı kontrolleri sağladığımda kart 68-70 derecelerde çalışıyordu. Oyunda problem olabilir dedim masaüstünü açtım ama sorun restart atana kadar devam etti. Bunu 2 kez yaşadım ve sorunu alttakine bıraktı.
Ekranın Gidip Gelmesi VİDEO

Bu sorun ise ister oyunda olayım ister bir video izliyor olayım her yerde karşıma çıkabiliyor. Ekran gidiyor ve ekran kartı fanlarını Full seviyede çalıştırmaya başlıyor. Bazen bilgisayar çalışmaya deva ediyor bazen devam etmiyor arkada genelde müzik açık oluyor bende ondan biliyorum müzik bazen devam ediyor bazen ise döngüye gidiyor.
Büyük Sorun
Bu sorunların hepsini videolandırmaya çalıştım sizlere sunuyorum garantiye yolladığımda ne gibi bir tepkiyle karşılaşabilirim sizce acaba parçalarda bir uyumsuzluk mu var ya da bilmediğim bir noktayı siz bilgilendirebilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor ben aydınlatmanızı rica ediyorum.

Ekipmanlarım.
Ryzen 7 5800x3D.
Kingston Renegade 4x8GB.
Gigabyte B550 Elite V2.
NZXT 750 Gold.
Zotac 4070 Ti.

Driverler Güncel

Son düzenleme:
Dostum, ben 4x RAM'den şüpheleniyorum biraz. 2x e düşürüp biraz denermisin? 4x çok yük bindiriyor olabilir. Ben olsam 2x16 kullanırdım.

Ekran gidip gelmeleri, kötü HDMI kablodan da olabiliyor, yaşadım.

Dostum, ben 4x RAM'den şüpheleniyorum biraz. 2x e düşürüp biraz denermisin? 4x çok yük bindiriyor olabilir. Ben olsam 2x16 kullanırdım.

Display Kablo kullanıyorum. Söylediğiniz gibi 2x8 şeklinde kullanacağım bir süre

Dostum, ben 4X RAM'den şüpheleniyorum biraz. 2X e düşürüp biraz dener misin? 4X çok yük bindiriyor olabilir. Ben olsam 2x16 kullanırdım.

RAM'leri çıkarttığımda gitmedi, şöyle ben de RAM'lerden şüphelenmeye başladım arkada müzik açıkken bekledim nereye kadar devam edecek diye bellir bir süre sonra restart attı bilgisayar. Muhtemelen belleklerin içindeki veriler bitince restart attı. Peki sorum şu ben bu 2 RAM'i çöpe mi atacağım 16 kullanmak istemiyorum. Forumlarda 2x16 yerine 4x8 daha çok performans verir cümlelerini okuduktan sonra böyle bir şeye giriştim. Ama bu yük bindirirden kastın ne neye yük bindirebilir? Parçaların üst seviye olduğunu düşünüyorum bunu hangi parça kaldıramıyor?

Son düzenleme:
Display Kablo kullanıyorum. Söylediğiniz gibi 2x8 şeklinde kullanacağım bir süre

RAM'leri çıkarttığımda gitmedi, şöyle ben de RAM'lerden şüphelenmeye başladım arkada müzik açıkken bekledim nereye kadar devam edecek diye bellir bir süre sonra restart attı bilgisayar. Muhtemelen belleklerin içindeki veriler bitince restart attı. Peki sorum şu ben bu 2 RAM'i çöpe mi atacağım 16 kullanmak istemiyorum. Forumlarda 2x16 yerine 4x8 daha çok performans verir cümlelerini okuduktan sonra böyle bir şeye giriştim. Ama bu yük bindirirden kastın ne neye yük bindirebilir? Parçaların üst seviye olduğunu düşünüyorum bunu hangi parça kaldıramıyor?
Cezam anca bitti. Modlar bana bir iki günde bir 1 hafta izin vermeyi seviyor.

Anakartın 4 RAM'i birden kaldıramıyor olabilir. 2 RAM ile sorunun kalktıysa 2x16 yapacaksın.

Burada söylenen her cümleye inanma. 4x RAM kullanımı genelde şekilden öteye gitmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı