Zotac GT 430 Overclock

170553

Kilopat
Merhaba
Dün eski bir ekran kartı olan GT 430'a overclock yaptım. Her şey yolunda gitti, maksimum 82 dereceyi gördüm ve fan hızı 85 oldu. Furmark ile 15 dakika stress testi yaptım. Hiçbir bozulma olmayan ayarları buldum.Fakat şuan kart hangi oyunu açarsam açayım sabit frekans çalışıyor. Konu ile alakadar resimleri ekledim. Desteklerinizi bekliyorum.

Bu ekran kartını istediğiniz kadar O.C yapın performans artışı sağlamayacaktır. 200-250 lira gibi bir bütçeniz varsa GTX750 alın Türkiye'den.

Yanlış Bilgilendirme
Overclock ile en fazla 1 FPS fazla alırsınız.
O yüzden hiç O.C yapacam diye zorlamayın.

Overclock ile en fazla 1 FPS fazla alırsınız.
O yüzden hiç O.C yapacam diye zorlamayın.
Yanlış bilgi vermeyin, elimde nispeten aynı seviyede sayılabilecek bir GPU var. Bende GT640'a OC yapıyorum ve bayağı da bir performans artışı oldu eskisine nazaran. Performansta %10-15 lik bir artış oldu diyebilirim.

Arkadaşlar bu overclok ile 15-30 FPS artış sağladım. Sorun GPU 405 Mhz memory 324 MHz sabit kalıyor ?
@BilgisayarKurdu Hocam bi yardim !

Son düzenleme:
GPU kullanılmıyorsa o Mhz de sabit kalması normal. Oyun esnasında kaç Mhz oluyor ona bakın.
Hocam sorun zaten oyun içinde böyle kalması!
GPU kullanılmıyorsa o Mhz de sabit kalması normal. Oyun esnasında kaç Mhz oluyor ona bakın.
Gt430 için yüksek bir sıcaklık bence.
Hocam oyun içinde bu sıcaklığı görmüyor bile ben stres testi için dedim.
@Murat5038 Hocam bi yardım tıkandık

Son düzenleme:
Hocam sorun zaten oyun içinde böyle kalması!

Hocam oyun içinde bu sıcaklığı görmüyor bile ben stres testi için dedim.
@Murat5038 Hocam bi yardım tıkandık
Kartınız için max değerler bu sanırım. 15-30FPS den öte bir artış olmayacak gibi. Benim kartta belirli bir Mhz de tıkandı.

Hayır hocam stock gpu 700 mhz memory 667 mhz fakat bugün hep böyle çalışıyor. Ben ekran kartı biosuna baktım 3 level var. Bu level 2 de takıldı .
Arkadaşlar driver silip tekrar kurdum ve şuan yaptığım overclok cayır cayır çalışıyor. Konu kapatılabilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2019-04-28-11-19-04.png
    59,4 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…