Zotac GTX 1050 TI Mini 2GB alınır mı?

Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Profil Kapağı
1524498912
Bir arkadaşa bu kartı almayı düşünüyoruz. Kendisi AAA oyun oynamamakta. Sadece CS:GO oynayacak. Kart bence yeterli fakat yine de bir sormak istedim. Ne gerek var ona şu kart varken diyebileceğiniz bir kart varsa fikirlerinizi almak isterim. Yoksa da alsak mı diye kararsız kaldım.

Bilgisayar parçalarında her zaman geleceğe yönelik hareket etmelisiniz. Bugün CS:G0 olur yarın GTA 5 ve sürekli gelişen oyun motorlarının ortaya çıkartacağı etkileyici grafiklerli oyunları da göz önünde bulundurup tüm parçaları dengeli ve orta seviyenin üstünde tutmak, birkaç yıl bilgisayara masraf etmeyeceğiniz anlamına geliyor. Şunu unutmayın aldığınız bir ürünü aynı saatte satmaya kalksanız değer kaybediyor. O yüzden yatırımları uzun vadede yapmak daha akıllıca olur. Tabi bunun içinde iyi bir bütçe gereklidir. Her zaman son sözü bütçe söyler...

Tabi kesinlikle ileriye dönük almak istiyoruz fakat bütçe inanılmaz sıkıntı ve arkadaşın vatandan almak gibi bir zorunluluğu var maalesef ki. G4560 ile kullanacak arkadaş. Mini İTX değil sistem fakat yine de tek fanlı model de yeter diye düşündük. Zaten AAA oyun oynayan bir insan hiç değil. İleride parası olursa ekran kartını değiştirmeyi düşünüyor zaten.

GTX 1050 Ti olsa 4 GB olurdu. Düz 1050 demeye çalıştınız diye düşünüyorum. Tavsiyem bir RX 460 almanız. Ufak bir miktar para cebinizde kalır. Arkadaşınız aradaki farkı mümkün değil anlayamaz. AMD kartlar doğaları gereği uzun ömürlü oluyor. Nvidia ise kartlarını bilinçli olarak öldürüyor. Düşünün ki 780Ti denilen 3 sene öncesinin 700 USD'lik ekran kartı bugün Battlefield 1'de 1050ti'den daha düşük performans veriyor. O yüzden ucuz bir şeyler alacaksanız, özellikle aynı/yakın fiyata aynı/yakın performans gibi bir denklemle karşı karşıyaysanız, ben AMD alınmasının daha uzun bir kullanım ömrü sağlayacağı kanaatindeyim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı