Zotac GTX 970 Extreme Core Edition sürücü çöktü hatası

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 2. el Zotac GTX 970 Extreme Core Edition ekran kartı almıştım. Dün de konu açmıştım sürücü çöktü hatası alıyorum diye. Bugün biraz araştırma yaptığımda GPU'nun Boost hızı BIOS'unda 1380 MHz olarak görünüyor ve oyuna girdiğimde bu 1400 civarına çıkıyor ve aldığı voltaj 1,225 civarı birkaç deneme yaptığımda MHz'yi -50 yaptığımda herhangi bir problem olmuyor ve gayet stabil çalışıyor. Undervolt yapmayı düşündüm ama GTX 1000 serisinde yapılabiliyormuş Afterburner'de CTRL+F tuşu ile açılan grafiği açamadım ve yapamadım yardımcı olabilecek var mı?

Ben de voltaj kontrolü yapılamıyor diye biliyorum GTX 900 serisine ama bu sitede şöyle bir yazı var:

Hız Aşırtma
Bugünün örneğinde hız aşırtma için ZOTAC'ın Firestorm aracını kullanacağız, çünkü bu bize ek voltaj kontrolleri de dahil olmak üzere ihtiyacımız olan tüm seçenekleri sunuyor.

Ben de voltaj kontrolü yapılamıyor diye biliyorum GTX 900 serisine ama bu sitede şöyle bir yazı var:

hız aşırtma
bugünün örneğinde hız aşırtma için Zotac'ın firestorm aracını kullanacağız, çünkü bu bize ek voltaj kontrolleri de dahil olmak üzere ihtiyacımız olan tüm seçenekleri sunuyor.

Evet biraz okudum ama dediği programı kullanıyorum zaten ama onda da öyle bir özellik yok maalesef. Ben sorunu anladım gereğinden fazla voltaj çekiyor ve bu da kartın kendını artık korumaya falan aldığını sanıyorum aklıma öyle geliyor. Kart ısınıyor diyeceğim tam yükte teste sokuyorum 65 derece de sabit kalıyor.

Evet biraz okudum ama dediği programı kullanıyorum zaten ama onda da öyle bir özellik yok maalesef. Ben sorunu anladım gereğinden fazla voltaj çekiyor ve bu da kartın kendını artık korumaya falan aldığını sanıyorum aklıma öyle geliyor. Kart ısınıyor diyeceğim tam yükte teste sokuyorum 65 derece de sabit kalıyor.
Farklı bi sürüm denediniz mi driverın? Bir de PSU modeliniz nedir?

Siz sormadan söyleyim sistemimi de
Ryzen 3 3100 işlemci.
MSI A320M PRO-VD/S anakart.
G.Skill 16 GB 8x2 3200MHz Dual kit RAM.
240GB SSD.
1TB hard disk.
PSU dandik markalardan mı veya yetmiyor mu acaba diye düşündüydüm de ondan sormuştum. Ekran kartında donanımsal veya yazılımsal bir sıkıntı var gibi duruyor şimdilik. 50 Mhz düşürerek kullanmaya devam edin, yapacak bir şey yok. 50 MHz'den de bir şey olmaz gibi zaten performans kaybı olarak.

Hocam bir sorum olacak aynı karta sahibimde, tam BIOS yedeği atabilir misiniz? Tamdan kastım 180KB olanlar değil, 8MB olanlardan. Eğer atabilirseniz çok memnun olurum kartımın BIOS çipi bozuldu ve hiçbir yerde BIOS yazılımı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı