Şu anki sistemimde r7 250x kartım takılı Gta 5 de çoğu ayar very high ve ultrada , x ile belirtilen ayarlar kapalı 30 Fps üstünde oynayabiliyorum, yer yer işlemci dar boğaz yapıyor hatta. Alacağım Gtx950 gibi bir kart ile şuan ki kartım arasında kaç Fps fark olacak bilemiyorum açıkçası. GTX650TI ise hediye geldi.
R7 250X sizi bu senenin sonuna kadar idare eder. Gtx 650Ti'da eder. Ancak ilk önceliğiniz işlemciyi ve anakartı değiştirmek olsun. Daha sonra yeni nesil bir ekran kartına geçebilirsiniz bir bütçe belirleyip.
GTX 950 daha avantajlı olur. R9 270X seçmemin sebebi listede GTX 950 olmaması idi. Zaten artık satılmıyor. Olan tek tük kartlar da çok pahalı. R9 270X eski bir kart, alınmaz yani. Eğer R7 250X ile memnun isen yeni gelecek kartlardan alabilirsin yıl sonunda. Hem Polaris hem de Pascal kartlar gelecek bu yaz. Orta seviye kartlar yıl sonunda, 2017 başında anca gelir.
Ekran kartlarından bahsediyorum. Q8200 daha ne kadar dayanır bilinmez ancak r7 250x'e bile darboğaz yapıyorsa artık değiştirmenin zamanı gelmiş demektir.
Bütçe 1500 oldu ama kafamda şu sorular var ; H110 anakart ile b150 arasında fark var mı veya i3 6100 almak ne kadar mantıklı i5 6400 yerine. 1500 lira bütçe içine ekran kartı koymalı mıyım yoksa elimdeki kartlar ile 2017 yi mi beklemeliyim kafam iyice karıştı