Zotac RTX 4060 sistem yetersiz performans veriyor

greedyboi61

Femtopat
Arkadaşlar selam, dün sıfır bir sistem aldım özellikler şu şekilde.

• Zotac 4060 Dual fan 8 GB.
  • i5 12400F.
  • 16 GB 3200MHz RAM.
  • MSI h-610M-E anakart.
Bu sistemle genel olarak FC 25 - CS2 ve ses mühendisliği için kullandığım DAW programlarını kullanıyorum, ve bu işlemleri yaparken OBS üzerinden 8K bitrate ile canlı yayın yapıyorum fakat şöyle bir sorun var.

Eski sistemimle aldığım FPS değerleri ile neredeyse aynı değerleri alıyorum ve yayında özellikle oyunlarda çok drop yiyorum, özellikle CS2'de 200FPS'nin üstüne bile çıkamıyorum, oyunlarda NZXT CAM ile baktığımda.

Bütün yük neredeyse işlemcide oluyor ve GPU kullanımı 0'ın üzerine çıkmıyor ekran kartı için FurMark testi yaptığımda herhangi bir sorun görmüyorum aşağıya FurMark testinin ekran görüntüsünü de bırakacağım.

Şu ana kadar yapmadığım tek şey sanırım BIOS Update ve genel BIOS ayarlarını hiç ellemedim bile, yayın yaparken yayında oyun kasmıyor fakat bende kasıyor özellikle FC 25'te oluyor bu. Sizce ne yapmam gerekiyor? Yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
eski sisteminizi öğrenebilir miyim ? Testi inceliğimizde her şey normal gözüküyor. Driver konusunu düşünmüşsünüzdür diye düşünüyorum bu yüzden pek bir yorum yapamıyorum sizden ricam oyun oynarken görev yöneticisinden kullanımları gösterin mümkünse MSI Afterburner dan da verileri paylaşsanız mükemmel olur.

Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, yazınızdan sonra sırasıyla BIOS Update - anakart chipset ve işlemcı chipset driverlarını güncelledim, sonrasında 3200MHz olan RAM'lerim 2133 olarak çalışıyordu o ayarı da değiştirip 3200MHz'ye çektim şu an performans biraz daha arttı sanırsam.

Eski sistemim.

Ryzen 5 5500.
ASUS GTX1660 Ti.
16 GB RAM.
MSI A320 Pro - e

Evet bunlar ciddi etki edebilir drop girmesini de açıklıyor sorun devam ederse daha detaylı veriler paylaşırsanız çok daha iyi olur. Nezaketiniz için çok teşekkürler.

Rica ederim ne demek şimdi CS2 üzerinde bir test yapacağım bakalım sonuçlar değişecek mi buraya yazarım <3

Test yapma konusunda pek iyi değilim sanırım ama gerçekten FPS fark etti bu değerler 1080p 60FPS canlı yayın verirken aldığım değerler, FPS ise anlık olarak 1440x1080p yüksek ayarlarda 170-220 arasında seyir ediyor 2. görselde ise yine yayın açıkken 1920x1080P'de denediğimde sonuçlar pek değişmedi açıkçası ve yayını kapatıp denediğimde yine neredeyse aynı sonuçları aldım 2. resimde ise 1920x1080p yayın sırasındaki değerler var.

Dosya Ekleri

• adsız 2.png
    975 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
İyice bir inceleme yaptım galiba aldığınız değerler normal.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bir kaç video daha var ama genelde OC farklı ekran kartları oluyor 4060'da.

Çok teşekkür ederim dostum <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…