Zowie Celeritas II vs HyperX Alloy FPS Pro Red Switch vs Corsair K68

Bütçe
1000

Bloodhound

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, özellikle son birkaç gündür elimdeki Philips SPK8614'ün ömrünü doldurmasıyla artık gerçekten Cherry MX ya da o seviyede kaliteli switchlere sahip ve beni uzun süre götürebilecek bir klavye arıyorum. 1,5 senenin ardından başta W ve S olmak üzere sürekli kullandığım yaklaşık 7 tuşun ciddi oranda sıkıntı yaratması artık klavyeyi kullanılmaz hale getirdi. Ağırlıklı olarak FPS oynamak ve arada yazı yazmak için kullanıyorum klavyeyi. Araştırmalarım sonucu Zowie Celeritas II, HyperX Alloy FPS Pro(Red Swtich) ve Corsair K68 arasında kaldım. RGB bir klavyeyle ilgilenmiyorum ve RGB için ekstra para vermeye de niyetim yok. Temel arayışım Cherry MX Red switchli olması(Zowie'yi ayrı tutuyorum). Zowie Celeritas II optik switchleri, yılların e-spor tecrübesi ve aşırı olumlu yorumlarıyla cezbediyor fakat fazladan 300TL'ye değer mi emin olamıyorum. Öte yandan HyperX Alloy FPS Pro profesyonel FPS oyuncuları tarafından fazlaca kullanılan bir ürün ve HyperX kulaklık kullanıcısı olarak yüksek kalitesine aşina olduğumdan aklımı fazlasıyla çeliyor. Son olarak Corsair K68 ise bu iki üründen de daha ucuz olması, HyperX ile aynı switchleri kullanması, su ve toz geçirmez olmasıyla aklımı çeliyor, çok fazla olumlu kullanıcı yorumu var fakat daha önce Corsair kullanmadığımdan çekiniyorum. 10 seneden fazladır e-spor takip eden biri olarak gönlüm Zowie'de, tecrübelerim HyperX'te, cüzdanım ise Corsair'de Sizin de fikirlerinizi almak isterim. Cherry MX Red switch olması şartıyla 1000TL altında başka ürün tavsiyelerine de açığım, 1000TL'nin üstüne Zowie hariç hiçbir ürün için çıkmayı düşünmüyorum.

Zowie'yi kullanmadım hiç, 1500TL civarlarında görmüştüm fiyatını fakat muadili olan klavyelerden fazlasını sunacağını düşünmüyorum. HyperX'in Alloy FPS Pro, Alloy FPS RGB, Alloy Origins, Alloy Origins Core tüm klavyelerine sahibim. Corsair K68 , K70, K95 modellerinin üçünü de satın alıp kullandım daha önce. Bana kalırsa yapmanız gereken seçim sadece fiyat ve görüntüsüne bağlı olarak K68 ve Alloy FPS Pro arasından seçmek.

İkisi de birbirinden daha iyi veya daha kötü klavyeler değil. Büyük ve bilek destekli klavye seviyorsanız K68, tam tersi ise FPS Pro.

Fakat 1000TL civarı bütçe ile tek bir klavye alma şansım olsa, ya Alloy Origins ya da Logitech G815 alırdım. Farklı bir seçenek isterseniz bunları da değerlendirebilirsiniz.

Hocam Zowie'nin optik switchlerin sağladığı aşırı düşük tepkime süresi konusunda ne düşünüyorsun peki?

K68 ve Alloy FPS Pro arasından K68'e kayıyorum bu yorumdan sonra.

Alloy Origins pek içime sinmedi açıkçası neden bilmiyorum, G815 baya ilgimi çekti lakin sadece Brown Switch'e denk gelen Clicky versiyonları uygun fiyat seviyesinde bu da beni düşündürüyor açıkçası. 1200 bandına çıkmışken 1300'e çıkıp Zowie'yi alma fikri de daha güçlü bastırıyor öyle olunca :/

Ben hiçbir klavyenin tepkime süresinden dolayı bir avantaj sağladığını düşünmüyorum. İlgi alanıma girdiği için piyasadaki premium olarak tabir edebileceğimiz her klavyeyi satın aldım, casual bir oyuncu değilim, işim gereği de dakikada 120-130 kelime yazmak zorundayım. Anti Ghosting ve N-key rollover dışında fark etkisi yok.

Uzun ömürlü bir klavye istiyorsanız, görüntüsü veya sesi dolayısı ile almak istiyorsanız ayrı. Fakat mekanik alıyım, lolde skilleri daha hızlı atıyım, cs de daha hızlı strafe yapıyım vs. umudu ile alırsanız beklentinizi karşılamaz. Aksini iddaa eden herkesin de kendisini kandırdığını düşünüyorum.

Hoşunuza gidiyorsa isterseniz 10 bin TL lik klavye alın fakat 100TL lik bir klavyeden daha hızlı olmayacak maalesef. Herkes açıp şu switch şu tepkime süresine sahip vs. konuşuyor fakat sanki membran klavyeler 5 dakika tepki süresine sahipmiş gibi konuşuyorlar. Aradaki tepkime süresinin fark yaratma imkânı yok yani.

G815'in Clicky modeli blue switche benzer bu arada. Brown switche benzeyen modeli Tactile olarak geçiyor. G815 Clicky, G915 Tactile modellerine sahibim. Clicky daha hoş geliyor bana. Epey konforlu buluyorum ben bu klavyeyi. 5-6 saat aralıksız yazı yazdığım zaman bile diğer klavyelere göre daha az rahatsızlık hissettiriyor. Aynı rahatlığı bir tek Corsair K95'te hissetmiştim, fakat o da çok büyük bir klavye olduğu için hoşuma gitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…