Zowie EC1-B mi EC2-B mi?

GenSTAFF

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Zowie farelerin sensörü ve dayanıklılığı çok methediliyor. Özellikle CS:GO ve benzeri FPS oyunları oynayan biri olarak, Zowie almak istiyorum. Halihazırda idarelik kullandığım Preo (kesinlikle almayın) marka oyun faresi çok sıkıntılı. Reflekslerin mühim olduğu CS:GO'da -siz düşünün ki- fare dönmüyor. Göğe ve böceklere sıkıyorum. Bu nedenle Zowie EC-B serisinden bir fare almak istiyorum. Malum 3360 sensöre sahiptir bu modeller. Fakat hangi modeli almalıyım karar veremedim.

Bilek-el bitişiğinden parmak ucuna kadar elim 19cm. Fare tutuş şeklim Palm(çok az Claw-hibrit olabilir).

EC2-B'ler orta boy eller için, EC1-B'ler ise büyük eller için olduğu belirtilmekte -ki özellikler kısmında ilkine M diğerine de L boyut belirtilmiş- birkaç inceleme videosunda EC2-B modelinin 16-20 cm ellere palm tutuş için uygun olduğu gördüm. Yine benzer bir biçimde, yabancı bir forumda (sanırım HLTV ya da Reddit hatırlamıyorum) bir kullanıcı, elinin 19-20 cm olduğunu belirtmiş ve başta EC1-B aldığını, sonradan eli rahat etmediği için EC2-B ile değiştirdiğini aktarmış.

Kullanan arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz? Sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aldığımda oyun 26 lira idi 2 operatör açabiliyoduk 18 tane daha mı seçicem şimdi .
@Uraniumhazee gözünüzden kaçmış olmalı.

Elim 18 cm. Palm tutuşta EC2-B'de işaret parmağım bir yarım santim sol tuşun önüne geçiyor ancak bu çok az bir miktar. İşaret parmağımın büyük bir kısmı sol tuşta. Elimin genişliği 9 cm.
19 cm'de de bir sorun çıkaracağını pek tahmin etmiyorum ancak eğer elin genişliği 9 cm'den fazla ise EC1-B öneririm. Çünkü 2B modeli gerçekten ortası ve arkası oldukça küçük yani ince.

Sizin için tekrar tekrar ölçtüm.

Uzunluk: 19cm
Genişlik: 8,5-9cm (Baş parmak olmaksızın.)

El ölçüm budur. Avuç içi esnek bir yapıya sahip olduğundan tam bir ölçüm yapmak pek mümkün değil. Birkaç farklı ölçme usulü vardı internette ve birkaç farklı şekilde ölçtüm, genişliği 8,5-9cm aralığında buldum. Direkt biz ona 9 diyelim

Yani EC2-B mi almalıyım? Aklımı karıştıran çok şey var. Mesela 20x10 eli olan birisi EC1-B almış reddit'te gördüm. Çok büyük olduğunu ve rahat edemediğini söylemiş, değiştirmiş. EC2-B tam oturdu diyor, üstelik palm tutuş. Keşke canlı canlı deneme fırsatım olsa.

benim elimin genişliği başparmak dahil iken 9 cm. Sizin elinizin uzunluğu ve genişliği benden 1 cm daha büyük.

Şimdi ölçülere bakın. EC1-B ile EC2-B arasında davasa bir boyut farkı yok.

Ön genişlik 3 milim fazla
Orta genişlik 3 milim fazla
Yükseklik 3 milim fazla
Arka genişlik 5 milim fazla
Uzunluk 8 milim fazla.

Şimdi o internette 20x10 elli birinin EC1-B modeline çok büyük demesine bir anlam veremedim. Bana aşırı mantıksız geldi. Ben size ilk başta zaten baş parmağımın bir yarım santim fareyi geçtiğini söylemiştim. Sizin eliniz daha uzun. Uzunluk tam oturacaktır. Diğer boyut farkına baktığınızda farenin sadece her boyutta 1 cnmin 1/3ü kadar büyük olduğunu görüyorsunuz. Aralarında devasa boyut farkı yok. Ki ben kendi faremin falm tutuşta arka kısmının boş kaldığını size söyledim.

Ec2-b gerçekten ortası ve arkası oldukça kısa. EC2-B alıp kullanabilirsiniz tabi ki ama büyük elli birinin ince fare tutması değişik bir his veriyor. Ben bile Razer Deathradder'dan Zowie geçince tutuş olarak afallamıştım. Büyük elliler için Razer gerçekten çok iyi!

Kısacası sizin el boyutlarınıza göre ben olsam EC1-B alırdım.

@@Uraniumhazee sanırım haklısınız hocam. EC1-B almak çok daha mantıklı olacaktır. Zaten beğenmediğim, rahatsız olduğum takdirde değişim talep etmek mümkün. Çok teşekkür ettim.

Bende EC2B alacağım fakat elime uymamasından korkuyorum, yaşım 14 elimin boyu 16cm eni 8cm. Claw Grip yani pençe şeklinde tutuyorum. CSGO oynuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…