ZTE H298A V9 bufferbloat nasıl çözülür?

Benim indirmede bir sorun yok, sanırım sadece upload sıkıntı. 500ms gözüküyor sitedeki testte.
Evet gördüm upload nedense büyük sorun yaratıyor. Bu yüzden daha önce dediğim gibi 8mbps upload değerini 7-6-5 diye düşür hangisi artık stabil olursa. Belki 3mbps bile olabilir, umarım 7 olduğu zaman düzelir en azından.

Yoğunluk yönetimi:

Ve bu da sonuncu trafik şekillendirme:

Son düzenleyen: Moderatör:

Diyelim 5 upload yaptım, orası kaç ms olması lazım maksimum?

Bu olay modemle çözülebiliyor aslında. Eğer modem iyi değilse QoS yaparak düzeltebilirsiniz ancak. Attığım fotoğrafta hiçbir ayar yapmadım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220601-171225_Chrome.jpg
    64,8 KB · Görüntüleme: 211

Modemi çoğu yerde soruşturdum da bu şekilde bir ayar yapan kimseye rastlamadım. Acaba modemim desteklemiyor olabilir mi hızı sınırlamayı?

Farklı bir şekilde hız sınırlama yapabiliyor muyuz?

Diyelim 5 upload yaptım, orası kaç ms olması lazım maksimum?
Maksimum diye bir şey yok. Sadece kabul edilebilir olması gerek. Orada upload için +500ms yazıyordu. Yani mantıken düşününce sen 8mbps upload bant genişliğini son sürat kullandığın zaman normal ping değerine +500 eklenecek. Yani bu test aslında daha çok online oyunlar için baz alınır.

Modemi çoğu yerde soruşturdum da bu şekilde bir ayar yapan kimseye rastlamadım. Acaba modemim desteklemiyor olabilir mi hızı sınırlamayı?

Farklı bir şekilde hız sınırlama yapabiliyor muyuz?
Netlimiter 4 programı var. Unutmuşum biraz, ama genel olarak upload sınırlandırması yapıyordu diye hatırlıyorum.

Hocam bazıları modem arayüzüne root atıyor ama acaba öyle gelir mi QoS'a hız sınırlama için ayar?

Hocam bazıları modem arayüzüne root atıyor ama acaba öyle gelir mi QoS'a hız sınırlama için ayar?
Valla dostum modemin ve modeli hakkında, aslına bakarsan o arayüz hakkında hiçbir altyapım yok. Keşke olsaydı da yönlendirseydim seni. Az önce paylaştığın ekran görüntülerine baktım ama anlayamadım açıkcası pek fazla bir şey. Benim arayüz kolay olduğu için zorluk yaşamadım.

PC üzerinden yaptığım zaman PC için mi geçerli olur sadece?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…