ZTE H3600 V9 DNS Değiştirme

Daha fazla  
Merhaba, bugün Superonline Fiber'e geçiş sağladım. Başlıkta belirttiğim modem takıldı. DNS değiştirmek istiyorum ancak modem arayüzünden değiştirsem bile DNS değişmiyor. Turkcell, DNS değiştirmeyi engelliyor diye biliyorum. Değiştirmenin bir yöntemi var mıdır?

Ben de aynı modemi kullanıyorum. Yalnız Ipv6yı kapatamıyorsun ona Turkcell izin vermiyor. Ama onun haricinde dnsyi değiştirebiliyor olman lazım. 1.1.1.1 , 1.0.0.1 yapabilirsin. +
yaptıktan sonra dnsleaktest.com dan hala ISSnin dnssini kullanıp kullanmadığına bakabilirsin.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    23,4 KB · Görüntüleme: 2.813
  • 2.PNG
    2.PNG
    45,1 KB · Görüntüleme: 2.803
  • 3.PNG
    3.PNG
    24,6 KB · Görüntüleme: 2.776
Ben de aynı modemi kullanıyorum. Yalnız Ipv6yı kapatamıyorsun ona Turkcell izin vermiyor. Ama onun haricinde dnsyi değiştirebiliyor olman lazım. 1.1.1.1 , 1.0.0.1 yapabilirsin. +
yaptıktan sonra dnsleaktest.com dan hala ISSnin dnssini kullanıp kullanmadığına bakabilirsin.
1734087745488.png

Ben burayı böyle yapınca internet kesildi. Buradan yapıldığından emin misiniz? Windows ayarlarından yapınca internet kesilmiyor.

Yıl 2025 Eylül. Aynı modemi Superonline verdi ilgili yere AdGuard DNS'leri girmeme rağmen reklamları engellemiyor. Internet sekmesi altında Wan ayarlarında da DNS olarak girdiğimiz değil ISS nin Kendi DNS'i görünüyor. Yani özetle bu modem DNS ayarlarını geçerli hale getirmiyor. Yapabilen var mı?

Elimde yine Superonline'ın Kule tipi modemi TP-LINK EX530V modemi vardı onda sorunsuz yapıyordum. Yeni abonelik yaptık abone sahibinini değiştirip. Eski modem gitti. Yeni gelen bu Modemde bu sorun var.

Son düzenleme:

Bunu kullanarak erişebilirsin güncel olarak bende kullanıyorum içeriğinde AdGuard gömülü macOS ve Windows versiyonları var. Tavsiye ederim.
Bu nasıl kullanılacak? Baktım ama windowsa kurulum şeklinde görünüyor. Modeme nasıl kuracağız? Bağlı olan bir sürü telefon, TV var çünkü.

Hocam pc'de zaten dns ayarları kısmında adguard dns leri Elle girip Reklam engelleyebiliyoruz. Bu programa gerek yok ki. Modeme bu dns ayarı niye yapılmıyor onu öğrenmek için sormuştum. Bütün cihazlar modemden direkt reklamsız çeksin İnterneti diye istiyorum. Eski Modemde sorun yoktu bunda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı