ZTE MF255V modem DNS erişimi hatası

Ezgie

Decapat
Merhaba. Şehirden uzakta olan köy evimizde altyapı olmadığından sadece Wi-Fi ile Redbox kullanıyoruz. ZTE yazan MF255v bir modem var elimde. Bugün internet biraz yavaşlayınca reset atayım dedim.

Reset tuşuyla aynı yerde WPS diye bir tuş da varmış, ona da basmış bulundum. Sonrasında internete tüm cihazlar bağlanabildiği halde hiçbir yere giremedik. Arama yapmaya çalışınca da Google'da “bu siteye ulaşılamıyor. www.google.com ana makinenin DNS adresi bulunamadı.

Sorun teşhis ediliyor. Dns_probe_started” yazıyor. Sonrasında biraz bekleyince de “internet bağlantısı yok. Dns_probe_fınıshed_no_ınternet” yazıyor. Müşteri hizmetlerini de aradım ama 48 saat içinde döneceğiz falan dediler, sorunumu çok anladıklarını düşünmüyorum. Gelen hatayı “windows ağ teşhislerini çalıştırma” kısmından kontrol edince de “dns sunucusu yanıt vermiyor” dedi.

Umarım çözmeme yardımcı olursunuz. Birçok kez sıfırlamayı ve şifreyi yeniden girip bağlanmayı denedim.

Not: Telefonlar da internete var gibi bağlanıyor ama interneti kullanamıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, buna tıkladığımda yüklenmedi.
Karşınıza şu ekran geldiyse açılmış demektir bu arada (Sosyal'e resim yüklenemiyor şu anda o yüzden böyle yükledim):

Hayır, buna tıkladığımda yüklenmedi. Sadece modem arayüzüne girmemi sağlayan bu şekil benzer bir adrese girebiliyorum. Başka hiçbir şey hiçbir tarayıcı ve cihazda yüklenmiyor.
Modeminizi sim kartı çıkarttıktan sonra sıfırlayıp sonra sim kartı takmayı deneyebilir misiniz bir de? Bu açılsaydı DNS sorunlu diyecektik ama bu da açılmadığına göre internet hiç yok.

Son düzenleme:
Karşınıza şu ekran geldiyse açılmış demektir bu arada (Sosyal'e resim yüklenemiyor şu anda o yüzden böyle yükledim):

Modeminizi sim kartı çıkarttıktan sonra sıfırlayıp sonra sim kartı takmayı deneyebilir misiniz bir de? Bu açılsaydı DNS sorunlu diyecektik ama bu da açılmadığına göre internet hiç yok.
Denedim, ilk başta internet kırmızı yandı. Sonra modemi kapatıp açtım. İnternet yeşil yanmaya başladı. Modeme bakınca sorun yok gibi gözüküyor her zamanki gibi. Ama yine hiçbir cihazda hiçbir siteye giremiyorum. Ayrıca eskiden internet var gibi gözükürdü, şimdi “İnternet Yok, Güvenli” yazıyor Wifi’de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı